Η Formula 1 από τότε που ανέλαβε τη διαχείριση η Liberty Media, φέρνει συνεχώς αλλαγές και καινούργια πράγματα για να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο. Ένα από αυτά είναι και το νέο κανάλι, το οποίο είναι διαδικτυακή υπηρεσία live streaming. Εκεί ο τηλεθεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τους αγώνες Formula 1, Formula 2, GP3 και Porsche Supercup.

Επιπλέον, θα υπάρχουν και άλλες μεταδόσεις όπως οι ελεύθερες δοκιμές, τα προκριματικά, αλλά και οι συνεντεύξεις τύπου μέσω της υπηρεσίας F1 TV Pro. Φυσικά, όλα αυτά θα προσφέρονται με το αζημίωτο. Η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει από 8$ έως 12$, ενώ πιθανολογούμε πως θα υπάρξει και ετήσια συνδρομή που θα υπάρχει κάποια έκπτωση.

Η F1 TV θα διατεθεί σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά) και θα εμφανιστεί σε περίπου 20 χώρες αρχικά συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, των Η.Π.Α., του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής. Η πρόσβαση θα είναι αρχικά διαθέσιμη μέσω επιτραπέζιων υπολογιστών και διαδικτύου, ενώ οι εφαρμογές για κινητά και οι τηλεοπτικές εφαρμογές θα κυκλοφορούν σταδιακά στα Amazon, Apple και Android, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν σε μια σειρά διαφορετικών συσκευών χωρίς επιπλέον κόστος.

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως και η F1 TV Access, θα παρέχει ζωντανά δεδομένα από τους αγώνες και τα σχόλια από την ενδοεπικοινωνία των ομάδων. Οι περισσότεροι από εμάς ίσως έχουν κάποιο τηλεοπτικό μπουκέτο που περιλαμβάνει και τη Formula 1, όμως για την αγορά της F1 TV είναι ξεκάθαρα πως θα λειτουργήσει από τις προτιμήσεις τους καθενός στο πως προτιμά να βλέπει τους αγώνες της F1.