Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αυτοκίνηση. Αυτό φαίνεται από τις εταιρείες που εκτός από τα νέα μοντέλα που δημιουργούν, τις επόμενες γενιές των ήδη υπαρχόντων τις κάνουν αμιγώς ηλεκτρικές. Έτσι και η Maserati ανακοίνωσε πως η επόμενη γενιά της Levante θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeο, διαθέτοντας νέας γενιάς μπαταρίες.

Η Levante Folgore, όπως θα ονομαστεί θα διαθέτει διαφορετικές εκδόσεις μπαταριών, με την πιο ισχυρή να διαθέτει τρεις μπαταρίες, θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 751 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 137,6 κιλά. Αν αναλογιστούμε πως αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη Maserati Levante Trofeo αποδίδει 580 ίππους και 74,3 κιλά ροπής, η αύξηση και των δύο στη νέα Levante Folgore είναι αρκετά σημαντική.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για να κυκλοφορήσει η δεύτερη γενιά του ιταλικού SUV στην αγορά αυτοκίνητου, αφού αναμένεται το 2025, όμως οι Ιταλοί ήδη βρίσκονται στην ανάπτυξη της. Ακόμα και η Maserati έπεσε σαν κάστρο για τους θερμικούς κινητήρες, αφού το μέλλον της είναι ηλεκτρικό, όμως όπως φαίνεται η τρίαινα παραμένει πιστή στην ονομασία των μοντέλων της.