Η BMW αποκάλυψε τη νέα 2 Series Coupe, η οποία είναι πιο επιβλητική, με μεγαλύτερες διαστάσεις και φυσικά πιο σπορ εμφάνιση. Μπορεί να άλλαξαν αρκετά στοιχεία επάνω της, όμως η φιλοσοφία της πίσω κίνησης θέλει να επαναφέρει στοιχεία της πρώτης γενιάς. Το μήκος φτάνει τα 4,53 μέτρα, το πλάτος τα 1,83 μέτρα, το ύψος τα 1,39 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,74 μέτρα. Οι διατάσεις δείχνουν πως έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 10,5 εκατοστά, μεγαλύτερο πλάτος κατά 6,4 εκατοστά, ενώ ψήλωσε κατά 2,8 εκατοστά.

Εξωτερικά διαθέτει τη γνώριμη γνωστή διπλή μάσκα, η οποία συνδυάζεται με τα LED φωτιστικά σώματα που έχουν ενσωματωμένα τα φώτα ημέρας. Η απουσία των προβολέων ομίχλης και ο πιο επιθετικός προφυλακτήρας της δίνουν μια διαφορετική όψη. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η πολύ λεπτή αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, ενώ προαιρετικά υπάρχουν αυτές των 18” και 19”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3”, καθώς και η οθόνη αφής μεγέθους 8,8” ή 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive 7. Τα δερμάτινα καθίσματα, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Στον εξοπλισμό υπάρχει η οθόνη head-up display, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι και το ηχοσύστημα της Harman Kardon με τα 14 ηχεία. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 390 λίτρα, κάτι που είναι ικανοποιητικό για την κατηγορία του.

Μηχανικά η νέα BMW 2 Series Coupe τροφοδοτείται από δύο κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 236 χλμ/ώρα. Η πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης είναι η Μ240i xDrive Coupe, η οποία διαθέτει τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 374 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,3”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει η ήπια υβριδική έκδοση με τον κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Εδώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 237 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς από το επόμενο καλοκαίρι θα προστεθεί στη γκάμα η 230i Coupe, η οποία θα τροφοδοτείται από τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW 2 Series Coupe συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic των 8 σχέσεων. Στην M240i xDrive Coupe προσφέρεται το Launch Control, το οποίο διαθέτει τη λειτουργία Sprint για καλύτερες επιταχύνσεις εν κινήσει, ενώ διατίθενται και τα paddle shift πίσω από το τιμόνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας θα βρίσκονται στη νέα BMW 2 Series Coupe. Αυτά είναι τα Front-Collision Warning, Speed Limit Info, Lane Departure Warning, Driving Assistant, Lane Change Warning, Rear Collision Prevention, Rear Crossing Traffic Warning, Active Cruise Control με Stop & Go, Speed Limit Assist, Park Distance Control, Reversing Assistant, Reversing Assist Camera, Surround View και Remote 3D View.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τη νέα BMW 2 Series Coupe. Από την εμφάνιση του είναι σίγουρο πως θέλει να προκαλέσει ένα νέο οδηγό που θέλει επιδόσεις, αλλά χωρίς να μένει σε δεύτερη μοίρα η ασφάλεια. Εμείς πιστεύουμε πως ο καθένας θα ήθελε να βρεθεί σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Όμως το κακό για την ελληνική αγορά θα είναι ότι ο κινητήρας των 2 λίτρων φέρνει το φόρο πολυτελείας, κάτι που μπορεί να είναι αρνητικό για τις πωλήσεις.