Το Starlet έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο στην Toyota, όσο και στην αυτοκίνηση. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973, για να σταματήσει την παραγωγή του το 1999, όταν τη θέση του πήρε το δημοφιλές Yaris. 21 χρόνια μετά η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να το επαναφέρει, αλλά όχι για την Ευρώπη. Η διαφορά του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι κατασκευή του είναι κοινή με τη Suzuki.

Η μάσκα είναι σε σχήμα V και διαθέτει λεπτομέρειες χρωμίου, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα, με τα φώτα ημέρας και τους προβολείς ομίχλης δένουν αρμονικά. Οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να το κάνουν πιο επιθετικό, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες των 15”, με διαστάσεις ελαστικών 175/65. Για όσους θέλουν υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, με διαστάσεις ελαστικών 185/55.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δίχρωμα καθίσματα, καθώς και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ από κάτω βρίσκονται τα κουμπιά του A/C.

Μηχανικά το νέο Toyota Starlet τροφοδοτείται από τον DOHC κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 91 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 13,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 10,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 5,1 λίτρα/100χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο των 4 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Η αυτονομία του φτάνει έως και τα 700 χιλιόμετρα, με το ντεπόζιτο των 37 λίτρων.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό και την ασφάλεια το νέο Starlet περιλαμβάνει τα συστήματα Toyota Connect, ABS, EBD, Brake Assist, Vehicle Stability Control και Hill Assist Control. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την επιστροφή του Toyota Starlet στην αγορά, που όμως δυστυχώς αρχικά θα βρίσκεται μόνο στην αγορά της Νότιας Αφρικής. Στην Ευρώπη όσο υπάρχει το Yaris είναι πολύ δύσκολο να το δούμε, αλλά σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν αποκλείεται.