Η Kia στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται κάθε Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α, παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο, όπου οι άνθρωποι της πιστεύουν πως συνδυάζει την επαναστατική τεχνολογία, το στυλ και τη λειτουργικότητα σε ένα Full – Size όχημα. Με το νέο υβριδικό SUV εν ονόματι Telluride δείχνει πως η κορεάτικη εταιρεία αλλάζει την σχεδίαση της, σε μια πιο τολμηρή κατεύθυνση, αλλάζοντας τελείως το στυλ. Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν την άνεση και την πολυτέλεια.

kia telluride 2Το Telluride είναι ένα εντυπωσιακό SUV 7 θέσεων, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αντικαταστήσει το Sorento, χωρίς ακόμα να έχει ακουστεί από επίσημα χείλη. Οι μπροστινές και οι πίσω πόρτες ανοίγουν σε διάταξη 90ο μοιρών  αντίθετης κατεύθυνσης κάνοντας την είσοδο των επιβατών κάτι παραπάνω από άνετη. Οι τέσσερις θέσεις που βρίσκονται στο εσωτερικό είναι άνετες, ανεβάζοντας τον πήχη της πολυτέλειας με το δέρμα στα καθίσματα. Στο πίσω μέρος υπάρχουν και τρεις ακόμα θέσεις οι οποίες είναι αναδιπλούμενες δίνοντας ακόμα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

Εξωτερικά θα λέγαμε πως το εμπρόσθιο κομμάτι έχει τετραγωνιστεί αρκετά σε σχέση με τα γνωστά μοντέλα της Kia, με τη μεγάλη μάσκα και το σήμα της Kia να δεσπόζει, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα φτερού ολοκληρώνουν την νέα εμφάνιση. Η μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση τονίζεται από τα διογκωμένα φτερά και τις ζάντες αλουμινίου πέντε ακτινών μεγέθους 22”, με ελαστικά της Hankook και διαστάσεις 275/45.

kia telluride 3Τα συστήματα ασφαλείας είναι πολλά, ενώ υπάρχουν κάποια καινούργια, όπως το Swipe Command, το οποίο είναι μια λεπτή διαδραστική ταινία που τοποθετείται στη δεύτερη σειρά καθισμάτων και στην κεντρική κονσόλα, με τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων να κουνάνε μόνο το χέρι τους για να μετακινηθούν. Επιπλέον, το ηχοσύστημα Harman Kardon και η ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου δίνουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση στον οδηγό, ενώ ο 3D σχεδιασμός στο ταμπλό με όλες τις ανέσεις στο τιμόνι κάνουν το Telluride επιτομή της τεχνολογίας.

Μηχανικά το κορεάτικο μοντέλο τροφοδοτείται από τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων και από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει συνολικά τους 400 ίππους, 270 από τον βενζινοκινητήρα και 130 από τον ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς διοχετεύεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός προηγμένου συστήματος All – Wheel – Drive. Το Kia Trellude είναι άγνωστο ακόμα αν θα μπει στην παραγωγή, αλλά είναι σίγουρο πως οι Κορεάτες αν το τολμήσουν σίγουρα θα αλλάξουν την οπτική πλευρά των υβριδικών SUV.