Η Skoda δημιούργησε μια εντυπωσιακή έκδοση του Scala, με την ονομασία Edition S. Η συγκεκριμένη έκδοση ήρθε μέσα από τη συνεργασία των Τσέχων με την ABT που μπορεί σε καμία περίπτωση να μην φτάνει τις εκδόσεις RS, όμως είναι αρκετά δελεαστική. H Edition S του Scala ουσιαστικά βασίζεται στην γνωστή έκδοση Monte Carlo και διαθέτει νέα σπορ αμορτισέρ που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά, νέο εμπρός Splitter, πίσω αεροτομή και διαχύτη, ενώ υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” της ABT.

Μηχανικά το Skoda Scala Edition S τροφοδοτείται από το γνώριμο TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ όμως να έχει ανέβει στους 190 ίππους από 150 που ήταν, ενώ η μέγιστη ροπή πλέον φτάνει τα 29,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται τους εμπρόσθιους τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Skoda η έκδοση Scala Edition S θα κυκλοφορήσει σε μόλις 500 κομμάτια, από τα οποία τα περισσότερα θα κυκλοφορήσουν στη Τσεχία, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Στη χώρα μας είναι άγνωστο πόσα κομμάτια θα έρθουν, αλλά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως όσα και να είναι αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.