Η Chevrolet παρουσίασε τη νέα Corvette Z06. Το Sport Coupe Super Car είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η χαμηλή μάσκα, τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας και οι νευρώσεις στο καπό δείχνουν πως η νέα Corvette Z06 είναι πιο επιθετική. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή, τα LED φωτιστικά σώματα, ο διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου 20” μπροστά και 21” πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 275/30 και 345/25 αντίστοιχα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα bucket δερμάτινα καθίσματα, καθώς και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τιμόνι των δύο ακτίνων με τα χειριστήρια δεν είναι απόλυτα στρογγυλό, ενώ τα ανθρακονήματα και τα πεντάλ αλουμινίου θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας ψηλότερα.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο ατμοσφαιρικός V8 LT6 κινητήρας χωρητικότητας 5,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 670 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 63,5 κιλά. Μάλιστα στη Chevrolet λένε πως είναι ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από αλουμίνιο και έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 διαθέτει ενεργή αεροδυναμική που αποτελείται από την αεροτομή, τα splitter και τα πλευρικά πτερύγια, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες. Επιπλέον, υπάρχει και το Performance Pack, το οποίο προσθέτει μεγαλύτερο splitter, πρόσθετα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή και ζάντες με κεραμικά φρένα που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Για ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρειάζονται και τα κατάλληλα φρένα. Έτσι ανέλαβε η Brembo με τις 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και τις 4πίστονες πίσω, με διαστάσεις δίσκων 370 χιλιοστά μπροστά και 380 πίσω. Επιπλέον, όπως αναφέραμε υπάρχουν και τα κεραμικά φρένα με τους δίσκους των 398 χιλιοστών μπροστά και των 390 πίσω. Επιπλέον, υπάρχει και το Magnetic Selective Ride Control 4.0, το οποίο περιλαμβάνει τα Lanch Control και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα Super Car που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στα χέρια μας, αλλά δυστυχώς θα είναι λίγοι αυτοί που θα το αποκτήσουν. Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι Αμερικανοί δημιούργησαν για μια ακόμη φορά ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Όσο για το πότε θα το δούμε στους δρόμους; Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.