Η Kosmocar ΑΕ, ανήρτησε τις οδηγίες και το πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται στη χώρα μας με το επίμαχο λογισμικό, το οποίο ουσιαστικά εν μια νυκτί κλόνισε την αξιοπιστία της Volkswagen. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα κυκλοφορούν 6.362 επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων 3.605 είναι Volkswagen, 1.875 είναι της Audi και 882 είναι επαγγελματικά οχήματα της Volkswagen. Από αυτά κανένα δεν πρόκειται να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άρα οι κάτοχοι τους μπορούν να κινούνται κανονικά.

Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου. Εντός του μήνα που διανύουμε θα δοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι τεχνικές λύσεις και πως θα γίνει η εφαρμογή τους. Κατόπιν θα ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες να κλείσουν ραντεβού σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της Volkswagen, για να γίνει ότι απαιτείται.

Επιπλέον όσοι θέλουν να μπουν στην ιστοσελίδα της Volkswagen και με το αριθμό πλαισίου τους να τσεκάρουν εάν το όχημα τους ανήκει στον αριθμό των προβληματικών. Η αποκατάσταση του προβλήματος που έχει προκύψει θα διορθωθεί όσο πιο άμεσα γίνεται, όμως για εμάς δημιουργεί ερωτηματικά πως ένα τέτοιο πρόβλημα που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως πάει να λυθεί με μια απλή ανάκληση. Τέλος εμείς αναρωτιόμαστε αν κάποιος πάει στα δικαστήρια τη Volkswagen για εξαπάτηση και κερδίσει τη δίκη πια θα είναι η συνέχεια;