Αν και έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος που η Ford αποκάλυψε το Edge, οι Αμερικάνοι παρουσίασαν την έκδοση ST-Line, στοχεύοντας στην αναπτέρωση των πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου. Όπως σε όλα τα ST-Line έτσι και σε αυτό οι οπτικές βελτιώσεις είναι πολλές, χωρίς όμως να πειράζεται κάτι από τα μηχανικά μέρη.

Το εξωτερικό bodykit περιλαμβάνει νέα μάσκα, τα λογότυπα ST-Line στα φτερά, μαρσπιέ και μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα λογότυπα ST-Line, τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές και τα πεντάλ αλουμινίου, ενώ υπάρχει και η αναβαθμισμένη έκδοση του Ford SYNC3. Η ανάρτηση έχει γίνει πιο σφιχτή για να έχει καλύτερα κρατήματα.

Μηχανικά όπως αναφέραμε δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο EcoBoost κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 38,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Μπορεί μηχανικά να μην προσφέρει κάτι παραπάνω στους υποψήφιους αγοραστές, όμως η εξωτερική εμφάνιση στην έκδοση ST-Line, το κάνει αρκετά προκλητικό.