Η Opel παρουσίασε την 6η γενιά του φημισμένου Corsa μέσα στο καλοκαίρι (Vauxall Corsa). Τώρα οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως το μικρό μοντέλο θα διαθέτει και έκδοση GS Line. Η εν λόγω έκδοση θυμίζει κάτι από τα παλιά, αφού και από τις φωτογραφίες βλέπουμε τη συνάντηση με ένα παλιό Corsa GSi της δεκαετίας του 80, με την αντίστοιχη έκδοση.

Η έκδοση GS Line ξεχωρίζει άμεσα από την διαφορετική εμφάνιση. Τα σπόιλερ, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, η χρωμιομένη εξάτμιση και οι διαφορετικές ζάντες αλουμινίου με τα φαρδύτερα ελαστικά το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα, αλλά και το κουμπί Sport Mode, το οποίο αν πατηθεί αλλάζει την απόκριση του κινητήρα και το συστήματος διεύθυνσης.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 23,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8,8”, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,5 λίτρα/100χλμ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Αν κάποιος διαλέξει τη συγκεκριμένη έκδοση είναι σίγουρο πως θα την απολαύσει, αφού η απόκριση του τιμονιού, η δύναμη και η ασφάλεια είναι τα μεγάλα ατού που διαθέτει. Βέβαια, αυτό που ίσως είναι λίγο τσιμπημένο είναι η τιμή, αφού στη γερμανική αγορά η συγκεκριμένη έκδοση κοστολογείται στα 19.880€. Αν βάλουμε τους φόρους και όλα τα σχετικά στην ελληνική αγορά θα είναι κάτι παραπάνω. Όπως και να έχει η επιλογή είναι δική σας.