Το Rally Dakar είναι ένα από τα πιο φημισμένα Rally στον κόσμο. Η Audi θέλοντας να τιμήσει τις επιτυχίες στο Rally Dakar, αλλά και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο αυτούς που θέλουν να μυηθούν στο Q8 e-tron δημιούργησε μια ειδική έκδοση με την ονομασία Audi Q8 e-tron Edition Dakar. Το γερμανικό μοντέλο έχει μια πιο άγρια εμφάνιση διαθέτοντας μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ελαστικά εκτός δρόμου.

Έτσι το νέο Audi Q8 e-tron Edition Dakar έχει απόσταση από το έδαφος 31 χιλιοστά, ενώ τα ελαστικά General Grabber AT3 είναι παντός εδάφους. Με τα νέα ελαστικά η εν λόγω έκδοση προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε επιτάχυνση και σε φρενάρισμα, ενώ η αερανάρτηση το κάνει ακόμη πιο δυνατό. Η γωνία προσέγγισης του Q8 e-tron Edition Dakar είναι 20ο, της διαφυγής είναι 26ο, ενώ η γωνία ράμπας είναι 19ο.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις που είναι οι Mythos Black Metallic, Magnetic Gray και Siam Beige Metallic. Η κλειστή μάσκα με το λογότυπο της Audi, τα LED Matrix φωτιστικά σώματα, τα LED φωτιστικά σώματα πίσω, η αεροτομή και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου σε συνδυασμό με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων το κάνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα με τις κόκκινες ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η  ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ υπάρχει και μια τρίτη οθόνη για τη ρύθμιση του κλιματισμού. Επιπλέον, υπάρχει η head-up display οθόνη για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο και το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, με τα 16 ηχεία ισχύος 705 Watt.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 402 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 67,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Με μια μόνο πλήρη φόρτιση η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 487 χιλιόμετρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βιαστεί, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Γερμανοί θα κυκλοφορήσουν μόλις 99 κομμάτια, τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά το νέο Audi Q8 e-tron Edition Dakar κοστολογείται στα 120.000€. Το νέο μοντέλο άλλους θα τους εξιτάρει και άλλους θα τους απογοητεύσει. Όπως και να έχει πάντως είναι ένα ισχυρό μοντέλο της ηλεκτροκίνησης.