Η Subaru θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό δημιούργησε μια ειδική έκδοση του BRZ, η οποία ονομάζεται Touge. Το νέο μοντέλο προσπαθεί να θυμίσει κάτι από WRX STI, αφού θα είναι αποκλειστικά βαμμένο με το Blue Pearl χρώμα, ενώ θα συνδυάζεται με τις ζάντες αλουμινίου Race Gold Ultraleggera της OZ Racing μεγέθους 18”. Η κάθε ζάντα ζυγίζει 8,7 κιλά, ενώ θα συνδυάζεται με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 διαστάσεων 215/40.

Για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό υπάρχουν οι ζάντες αλουμινίου με το Dark Gray χρώμα μεγέθους 18”, οι οποίες συνδυάζονται με τα ελαστικά Yokohama BluEarth Winter V905, με τις ίδιες διαστάσεις ελαστικών. Το BRZ Touge διαθέτει εμπρός splitter, πλαϊνές ποδιές με λογότυπα STI, προεκτάσεις στον πίσω προφυλακτήρα, νέο διαχύτη και πίσω αεροτομή. Παράλληλα, υπάρχουν και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης της Supersprint.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα bucket δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες πινελιές και τις κόκκινες ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη, ενώ υπάρχουν και τα κυκλικά χειριστήρια του διζωνικού κλιματισμού.

Από μηχανικής πλευράς το BRZ Touge τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό Boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 234 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η ειδική έκδοση ουσιαστικά ακολουθεί το BRZ STI Sport που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία, καθώς και το BRZ tS που παρουσιάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το Subaru BRZ Touge θα κυκλοφορήσει σε μόλις 60 κομμάτια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μόνο στην ιταλική αγορά. Όσο για την τιμή; Αυτή σύμφωνα με τις πληροφορίες ορίστηκε στα 49.500€, κάτι που θυμίζει παλαιότερες εποχές ελληνική αγοράς όταν ερχόντουσαν τα Impreza WRX STI των προηγούμενων ετών.