Η ειδική έκδοση της Porsche 911 Carrera GTS

Από τις 25 έως τις 27 του περασμένου μήνα, στο Mazda Raceway Laguna Seca, στην Αμερική διεξήχθη το 5ο ετήσιο Porsche Rennsport Reunion. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις κάτι τέτοιο; Είναι απλό, οι ημερομηνίες να συμπέσουν με την παρουσίαση της νέας ειδικής έκδοσης της 911 Carrera, που έχει πάρει την ονομασία του event, 911 Carrera GTS Rennsport Reunion Edition. Ακόμη πιο απλό είναι το να δημιουργήσεις μία τέτοια ειδική έκδοση για ένα ήδη υπάρχων μοντέλο, προσθέτοντας ως στάνταρ τα διάφορα προαιρετικά στοιχεία του εξοπλισμού.

porsche 911 carrera gts rennsport reunion edition 2Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό, αφού η μοναδικότητα της 911 Carrera GTS Rennsport Reunion Edition θα πρέπει να γίνεται εύκολα αντιληπτή και στο μάτι. Η γερμανική φίρμα λοιπόν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για την εξωτερική εμφάνιση του επετειακού της μοντέλου, ένα συνδυασμό από μαύρο, γκρι και κόκκινο χρώμα. Συγκεκριμένα, το χρώμα Fashion Gray που καλύπτει το αμάξωμα, δημιουργεί μία εξαιρετική αντίθεση με τις κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες που έχουν τοποθετηθεί στο καπό, στην οροφή και στο πίσω μέρος, ενώ στα πλαϊνά με τους ίδιους χρωματισμούς έχει τοποθετηθεί το όνομα της εταιρίας. Με γυαλιστερό μαύρο χρώμα έχουν βαφτεί, τόσο οι ζάντες μεγέθους 20”, όσο και το κάτω μέρος των καθρεφτών μαζί με τη δορυφορική κεραία. Τέλος, το μαύρο επικρατεί και στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, το λογότυπο της έκδοσης κάνει την παρουσία του στο ανθρακονημάτινο τμήμα του ταμπλό, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την θέση του συνεπιβάτη, στα προστατευτικά των μαρσπιέδων, στο κάτω μέρος κάθε πόρτας, αλλά και στην κεντρική κονσόλα. Σε αυτό το μέρος του αυτοκινήτου, το Carmine Red έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ραφές των καθισμάτων, στο SportDesign τιμόνι, στις πόρτες, στον πίνακα οργάνων, καθώς και στο λογότυπο GTS που βρίσκεται στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

porsche 911 carrera gts rennsport reunion edition 3Ούτε το κλειδί της νέας, περιορισμένης σε παραγωγή, έκδοσης δεν παραμένει ίδιο, αφού έχει επενδυθεί με Fashion Grey δέρμα και Carmine Red λεπτομέρειες, φιλοξενώντας πάνω του και την ονομασία της συγκεκριμένης Porsche “911 Carrera GTS Rennsport Reunion Edition”. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς GTS, η Rennsport Edition, διαθέτει sport καθίσματα, τα οποία ρυθμίζονται σε 18 σημεία, sport ανάρτηση PASM, ηχοσύστημα της BOSE, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και άλλα πολλά χαρακτηριστικά.

Η καρδιά της νέας, ειδικής έκδοσης της 911 Carrera GTS είναι ένας Flat – Six κινητήρας 3.800 κ.εκ., που αποδίδει 430 ίππους και συνεργάζεται αρμονικά με ένα 7τάχυτο μηχανικό σασμάν. Για όλα τα παραπάνω η Porsche έρχεται να σας χρεώσει με 133.500€, αλλά μη σας νοιάζει, αφού ότι και να κάνετε σε δολάρια θα πληρώσετε, αφού η 911 Carrera GTS Rennsport Reunion Edition, θα διατεθεί σε μόλις 25 κομμάτια και θα πουληθεί μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Για εμάς είναι καλά γιατί με τα Capital Control, δε θα μπορούσαμε να σηκώσουμε χρήματα από την τράπεζα για να την αγοράσουμε.

Δημήτρης Τσιάρας