Οι δύο ειδικές εκδόσεις GR Yaris Ogier Edition και Rovanpera Edition

Πριν λίγο καιρό η Toyota αποκάλυψε τις δύο ειδικές εκδόσεις, GR Yaris Sebastien Ogier Edition και GR Yaris Kalle Rovanpera Edition. Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος οι δύο εκδόσεις φέρουν τις υπογραφές των Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera. Η έκδοση Sebastien Ogier Edition περιλαμβάνει το χρώμα Matt Stealth Grey, ενώ διαθέτει τη γαλλική σημαία, πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” της BBS, με τις μπλε δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό υπάρχει η αναμνηστική πλακέτα για τις νίκες του Ιάπωνα κατασκευαστή στο WRC που βρίσκεται στο ταμπλό στην πλευρά του συνοδηγού, καθώς και οι ραφές σε μπλε, γκρι και κόκκινο χρώμα στα καθίσματα και στο τιμόνι. Παράλληλα, υπάρχει αλλαγή στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η Sebastien Ogier Edition περιλαμβάνει δύο νέες λειτουργίες στο σύστημα τετρακίνησης, τις Morizo και Seb. Η Morizo, η οποία έχει εξελιχθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Toyota, ενώ η Seb είναι από τον Ogier διαθέτοντας εμπρός και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen, με την τετρακίνηση κατανέμει τη ροπή περισσότερο στον πίσω άξονα.

Από την άλλη πλευρά η Kalle Rovanpera Edition περιλαμβάνει τη λειτουργία Donut στο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο δίνει στην οδηγό τη δυνατότητα να κάνει Drift, παρέχοντας σταθερά υψηλή ροπή στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η λειτουργία Kalle που χρησιμοποιεί το πίσω διαφορικό με σταθερή κατανομή ροπής και τα εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen.

Εξωτερικά το GR Yaris Kalle Rovanpera Edition έχει τρία χρώματα που έρχονται από το αγωνιστικό κράνος του Kalle Rovanpera, ενώ υπάρχουν τα αυτοκόλλητα TGR και το λογότυπο Rovanpera Edition. Και εδώ υπάρχει η πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα και οι ζάντες αλουμινίου της BBS. Στο εσωτερικό υπάρχουν οι μπλε και γκρι ραφές, καθώς και η ειδική πλακέτα στη θέση του συνοδηγού στο ταμπλό που αποτίει φόρο τιμής στις νίκες της Toyota Gazoo Racing στο WRC.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό παραμένει ο 3κύλινδρος Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 39,7 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Τέλος, όπως είναι γνωστό θα κατασκευαστούν 100 GR Yaris Sebastien Ogier Edition και 100 GR Yaris Kalle Rovanpera Edition, με τις τιμές να μην έχουν γίνει γνωστές.