Η Rolls-Royce είναι μια εταιρεία που δημιουργεί αυτοκίνητα που θέλει ο καθένας από εμάς. Ταχύτατα, με απόλυτη ασφάλεια και πολυτελέστατα. Όταν μπαίνει όμως στη μέση η Mansory και οι Βρετανοί δέχονται την εμπειρία της, τότε μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων ανέλαβε τη Rolls-Royce Cullinan.

Το πολυτελέστατο SUV είναι βαμμένο στο British Racing Green χρώμα, ενώ διαθέτει το bodykit με νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, πλαϊνές ποδιές, φουσκωμένα φτερά, διαχύτη και αεροτομή. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για να μειωθεί το βάρος του αμαξώματος. Επιπλέον, υπάρχουν τα LED φώτα ημέρας, οι νέες αναρτήσεις και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 24”.

Μηχανικά η Rolls-Royce Cullinan τροφοδοτείται από το V12 BiTurbo κινητήρα χωρητικότητας 6,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 571 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 86,6 κιλά. Μετά τη βελτίωση της Mansory η ισχύς του κινητήρα ανέβηκε στους 610 ίππους και η ροπή έφτασε στα 96,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ/ώρα.

Για όποιον ήδη έχει κάνει σκέψεις για την απόκτηση του θα πρέπει και να έχει βάθος στο πορτοφόλι του, αλλά και να ετοιμάσει ένα ταξίδι στη Γερμανία, αφού μόνο εκεί θα πουληθούν τα 13 μοντέλα που θα κατασκευαστούν. Όσο για την τιμή; Το κάθε ένα θα αγγίξει τις 785.000€. Μπορεί να είναι πανάκριβο, αλλά αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.