Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Citroen, DS, η οποία απογαλακτίστηκε πριν από λίγο καιρό από τη μαμά – εταιρεία μέσω των ιθυνόντων της ανακοίνωσε ότι εισχωρεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η DS Performance, όπως θα ονομάζεται, θα συνεισφέρει όλη την τεχνολογική της γνώση στη Formula E, στηρίζοντας τη Virgin Racing, η οποία θα μετονομαστεί σε DS Virgin Racing Team.

ds virgin racing 2Οδηγοί θα παραμείνουν ο Sam Bird και ο Jean – Eric Vergne, ενώ αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Yves Matton. Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής είναι γνωστός από τη θητεία του τόσο στο WRC, όσο και στο WTTC και μαζί με τους μηχανικούς θα αναπτύξουν ένα νέο σύστημα μετάδοσης, που θα περιλαμβάνει και τον κινητήρα, αλλά και το κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης θα σχεδιαστεί από την αρχή το σύστημα ψύξης και η πίσω ανάρτηση.

Το άνοιγμα της DS στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από τη Citroen. Δε γνωρίζουμε εάν θα τη δούμε κάποια μέρα αντιμέτωπη με τα αγωνιστικά μοντέλα του WRC της Citroen, τα οποία παραμένουν ακόμα στη γαλλική φίρμα, αυτό που είναι βέβαιο, όμως, είναι πως οι γνώσεις των Γάλλων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στον υψηλότερο βαθμό, προσφέροντας στους θεατές το απόλυτο θέαμα.