Η Lister είναι μια βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά οι Βρετανοί φαίνεται πως ήθελαν κάτι πιο δυνατό και δημιούργησαν ένα νέο μοντέλο βασισμένο στη Jaguar F – Type, το οποίο θα το απολαύσουν ελάχιστοι, αφού θα βγουν από την παραγωγή μόλις 99 μονάδες.

Η αποκάλυψη του νέου μοντέλου θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Έκθεση Motorsport International που θα γίνει στο Λονδίνο. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Lister Thunder και όπως όλα δείχνουν είναι ο διάδοχος του Lister Le Mans, το οποίο εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στο μπροστινό μέρος, ο μετασχηματισμός από Jaguar σε Lister εισάγεται από μια νέα μπροστινή ποδιά με ανθρακονήματα και με ένα εκτεταμένο μπροστινό splitter. Το σήμα της Lister έχει αντικαταστήσει αυτό της Jaguar, ενώ το πράσινο χρώμα δημιουργεί αντίθεση στο μαύρο που διαθέτει το αμάξωμα. Οι νέες νευρώσεις στο καπό και οι προφυλακτήρες από ανθρακονήματα αλλάζουν το σχέδιο από την F – Type.  

Εσωτερικά η δερμάτινη ταπετσαρία Bridge of Weir Nappa διαθέτει 36 αποχρώσεις για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Μηχανικά το Lister Thunder διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων της Jaguar, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 666 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ/ώρα. Τέλος, όπως αναφέραμε θα κυκλοφορήσουν μόλις 99 κομμάτια με την τιμή του καθενός να είναι 160.000€.