Οι ST εκδόσεις της Ford πάντα έχουν να παρουσιάσουν κάτι πιο δελεαστικό από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Αυτή τη φορά η Ford φέρνει στο προσκήνιο την Gold Edition του Puma ST. Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε από την επιλογή του υποψήφιου αγοραστικού κοινού, αφού κέρδισε στη ψηφοφορία που είχε τεθεί από την ίδια τη Ford. Οι Αμερικάνοι έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να ψηφίσει το αυτοκίνητο που θέλει με την απήχηση να είναι άκρως ικανοποιητική.

Το Ford Puma ST Gold Edition θα είναι σε μαύρο χρώμα ως πρώτη επιλογή του κοινού, ενώ θα διαθέτει κόκκινες δαγκάνες, διακοσμητικές λωρίδες εξωτερικά, τα λογότυπα ST και χρυσαφί ζάντες αλουμινίου. Φυσικά, όπως αναμενόταν το μηχανικό κομμάτι θα μείνει απείραχτο με τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, να αποδίδει 200 ίππους και 32,6 κιλά ροπή, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7”.

Το Ford Puma ST Gold Edition θα περιλαμβάνει τη σειρά Sports Technologies, η οποία διαθέτει τις επιλογές Sport, Track και Eco για την οδήγηση, μπλοκέ διαφορικό, πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων, μοναδικά χαρακτηριστικά ανάρτησης και συστήματος διεύθυνσης για εξαιρετική απόκριση στις στροφές.

Οι ιθύνοντες της αμερικάνικης εταιρείας αποκάλυψαν πως οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στο τελείωμα της χρονιάς. Όποιοι το θέλουν μπορεί να περιμένουν σχεδόν 5 μήνες για να το αποκτήσουν, αλλά όπως φαίνεται η αναμονή αξίζει και με το παραπάνω. Λίγη υπομονή λοιπόν.