Η BMW M3 Competition Touring στην ελληνική αγορά

Στα τελειώματα του 2020 ήρθε στην ελληνική αγορά η νέα ισχυρή M3. Αν και έχουν περάσει περισσότερο από δύο χρόνια, ο επίσημος αντιπρόσωπος της BMW στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας BMW M3 Competition Touring. Ουσιαστικά πρόκειται για την πιο οικογενειακή έκδοση, αφού το αυτοκίνητο είναι το γνωστό σε όλους μας Station Wagon.

Με τη νέα M3 Competition Touring φαίνεται πως ολοκληρώνεται η γκάμα του γερμανικού μοντέλου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι διαφορές με την M3 εστιάζονται μόνο στο αμάξωμα, αφού όλα τα άλλα είναι ίδια. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 500 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να προσφέρει τεράστιους χώρους για μια οικογένεια τεσσάρων ή 5 ατόμων.

Κάτω από το καπό όπως και στην M3 κρύβεται ο 6κύλινδρος M TwinPower Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 510 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 66,2 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για όσους επιθυμούν υπάρχει το πακέτο M Driver, όπου η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 280 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα M xDrive προσφέρει την επιλογή 4WD Sport, η οποία στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα, ενώ με την απενεργοποίηση του DSC, η M3 Competition Touring μπορεί να γίνει 100% πισωκίνητη. Παράλληλα υπάρχει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, ενώ για όσους θέλουν υπάρχουν και τα κεραμικά φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες, που συνδυάζονται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” μπροστά και 20” πίσω.

Για όποιον ενδιαφέρεται η νέα BMW M3 Competition Touring xDrive κοστολογείται στα 136.100€. Για όσους δε θυμούνται η BMW M3, με τους 480 ίππους κοστολογείται στα 125.050€, η BMW M3 Competition, με τους 510 ίππους ανεβαίνει στα 130.500€. Τέλος, η BMW M3 Competition xDrive κοστολογείται στα 136.700€.