Η Bentley Continental GT V8 S πάει τρένο

Η Bentley, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μια εταιρεία αυτοκινήτων που δίνει μεγάλες ταχύτητες στα μοντέλα της. Το να πηγαίνει όμως μια Bentley τρένο δεν είναι απλά ένα λογοπαίγνιο, αλλά το νέο εγχείρημα της βρετανικής φίρμας, η οποία κυριολεκτικά τα έβαλε με ένα τρένο. Η Continental GT V8 S σε μια εκδήλωση που έγινε στη Σαουδική Αραβία έτρεξε δίπλα σε ένα από τα πιο θρυλικά τρένα της ιστορίας, το Blue Train του 1930.

bentley contintental gt v8 s 285 χρόνια μετά το πρώτο του ταξίδι το Blue Train, αγωνίστηκε σε μια άτυπη μάχη με τον Steven Kane, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι της Continental GT V8 S. Η επική μονομαχία κράτησε 480 χιλιόμετρα από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το Dammam, μια πόλη που βρίσκεται στα βάθη της ερήμου στον Περσικό Κόλπο.

Νικητής ήταν η Bentley Continental GT V8 S, με διαφορά 6’, κάνοντας την απόσταση των 480 χιλιομέτρων σε 4:14:00, ενώ το Blue Train την ολοκλήρωσε σε 4:20:00. Μάλιστα ο νικητής Steven Kane ανέφερε πως ήταν μια πολύ δύσκολη μονομαχία, αφού δε γνώριζε που ήταν το τρένο και πως πήγαινε, αλλά και ότι οι συνθήκες οδήγησης ήταν πολύ δύσκολες, αφού έπρεπε να διατηρούνται τα όρια, ενώ η ζέστη και η υγρασία επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια. Σίγουρα η μονομαχία των δύο γιγάντων δεν είναι συνηθισμένη σε εμάς, όμως είμαστε σίγουροι όσοι βρέθηκαν σε αυτή την απόλαυσαν πραγματικά.