Η Bentley είναι συνώνυμο της πολυτέλειας, αφού όλα της τα μοντέλα έχουν το κάτι παραπάνω από τις υπόλοιπες εταιρείες της αγοράς αυτοκινήτου. Η Bentayga είναι το βρετανικό SUV που προσφέρει ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας από εμάς κάνοντας τη παραμονή στο εσωτερικό όσο καλύτερη γίνεται. Είτε σε 4θέσιο, είτε ακόμα και σε 7θέσιο, με τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ξεχωρίζει από κάθε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Η Bentayga είναι το πιο πρακτικό και πολυτελές αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Bentley. Φυσικά, είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη, με τους Βρετανούς να τη χαρακτηρίζουν λιμουζίνα παρότι ανήκει στην κατηγορία των SUV. Στα πλούσια χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ ακόμα και για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, είναι και θερμαινόμενα περιλαμβάνοντας 12 ηλεκτρικές διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ διαθέτει τραπεζάκια για τους επιβάτες και φυσικά την κονσόλα που περιλαμβάνει κρύα ποτά για όλα τα γούστα.

Η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να διπλωθεί ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού, για μέγιστη χωρητικότητα αποσκευών, ενώ η μεσαία σειρά διπλώνεται χειροκίνητα για εύκολη πρόσβαση. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και μια επιλογή από μια σειρά ταινιών που μπορεί να μετατρέψει το όχημα σε αίθουσα σινεμά. Όλα αυτά μοιάζουν εξωπραγματικά για κάποιους, όμως μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Μηχανικά το υβριδικό σύστημα αποτελείται από το V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα. Για όσους θέλουν υπάρχει και ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 542 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 78,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Για όσους δεν αρκούνται σε όλα τα παραπάνω υπάρχει και ο ισχυρός W12 TSI κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 635 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ/ώρα. Φυσικά, για να αποκτηθούν όλα αυτά χρειάζεται ένα γερό πορτοφόλι, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα αξίζει και με το παραπάνω.