Η Audi στη Formula 1 από το 2026

ByXenofwntas

26/08/2022 , ,

Εδώ και καιρό ήταν κοινό μυστικό πως η Audi θα εισερχόταν στη Formula 1 μελλοντικά. Σήμερα οι Γερμανοί μαζί με τους ιθύνοντες της F1 ανακοίνωσαν επίσημα την είσοδο τους στο άθλημα από το 2026. Η υβριδική μονάδα ισχύος θα αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της Audi Sport στο Neuburg an der Donau κοντά στο Ingolstadt υπό την ηγεσία του Adam Baker.

Η Audi ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της σε συνέντευξη τύπου στο Βελγικό Grand Prix της Formula 1 στο Spa-Francorchamps. Στην εκδήλωση, ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, και ο Oliver Hoffmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη, απάντησαν σε ερωτήσεις παρέα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Formula 1 Stefano Domenicali και τον Mohammed ben Sulayem, Πρόεδρο. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

“Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA της Audi. Η Formula 1 είναι ταυτόχρονα μια παγκόσμια πρόκληση για την επωνυμία μας, ενώ έχουμε ένα εξαιρετικά απαιτητικό εργαστήριο ανάπτυξης. Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ανταγωνισμού είναι πάντα ένας μοχλός καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στον κλάδο μας. Με τους νέους κανόνες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εμπλακούμε. Εξάλλου, η Formula 1 και η Audi επιδιώκουν σαφείς στόχους βιωσιμότητας”, ανέφερε ο Markus Duesmann.

Ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης, δήλωσε “Λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα τεχνολογικά άλματα που θα γίνουν το 2026, μπορούμε να μιλήσουμε για μια νέα Formula 1. Η Formula 1 μεταμορφώνεται και η Audi θέλει ενεργά να υποστηρίξει αυτό το ταξίδι. Μια στενή σύνδεση μεταξύ της Formula 1 και του τμήματος Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi AG θα επιτρέψει να εισέλθουμε στο άθλημα”.

Η μονάδα ισχύος θα κατασκευαστεί στο υπερσύγχρονο Competence Center Motorsport της Audi Sport στο Neuburg an der Donau, όχι μακριά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Audi AG στο Ingolstadt. “Για την ανάπτυξη και την κατασκευή του μονοθεσίου της Formula 1, θα βασιστούμε στην πολύτιμη τεχνογνωσία των υπαλλήλων μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού μας και θα προσλαμβάνουμε επίσης επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport, Julius Seebach, ο οποίος οργάνωσε την είσοδο στη Formula 1 ως μέρος της αναπροσαρμογής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Audi.

Στο Neuburg υπάρχουν ήδη πάγκοι δοκιμών για δοκιμές κινητήρα F1 καθώς και για δοκιμές ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας. Αυτή τη στιγμή γίνονται πρόσθετες απαραίτητες προετοιμασίες όσον αφορά το προσωπικό, τα κτίρια και την τεχνική υποδομή, με όλα τα απαραίτητα να έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του έτους. Μια ξεχωριστή εταιρεία ιδρύθηκε πρόσφατα για το έργο της μονάδας ισχύος ως εξ ολοκλήρου θυγατρική της Audi Sport.

Ο Adam Baker θα αναλάβει τη διαχείριση της εταιρείας και συνεπώς το έργο της Formula 1 ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο εκπαιδευμένος μηχανικός έχει αναλάβει διάφορες ανώτερες θέσεις για κατασκευαστές και ομάδες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πριν ενταχθεί στην Audi το 2021, εργάστηκε στη FIA για τρία χρόνια. Τέλος, η Audi θα ανακοινώσει την απόφαση της για την ομάδα με την οποία θα παραταχθεί το 2026 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.