Οι Aston Martin και η Zagato έχουν ιστορία, καθώς από το 1960, οι δύο θρυλικές μάρκες έχουν συνεργαστεί για την έκδοση μιας σειράς ειδικών αυτοκινήτων. Τώρα λοιπόν, προέκυψε μια εκ νέου συνεργασία που σαν αποτέλεσμα έχει μια φωτεινή κόκκινη, με V12 κινητήρα, Vanquish που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των περισσοτέρων. Το όνομα της είναι όπως ήταν αναμενόμενο, AM Vanquish Zagato, και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο αποκαλυπτικό από πολλές απόψεις, Concorso D’ Eleganza Villa D’ Este στη γειτονική Ιταλία.

aston martin vanquish zagato 3Είναι το πέμπτο μοντέλο που προκύπτει από τη συνεργασία των δύο εταιρειών και χρησιμοποιεί μια Vanquish V12 ως βάση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο 6 λίτρων V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της Aston Martin, λαμβάνει μια περαιτέρω ώθηση περίπου 592 ίππων, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών που ενισχύουν τη δυναμική στην οδήγηση.

Το εξωτερικό ωστόσο έχει οριστεί αρκετά λεπτομερώς. Σχεδιασμένο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο στο τμήμα δημιουργικού της Aston Martin, Marek Reichman, και τον Andrea Zagato, αντίστοιχα, στο Μιλάνο, κατασκευασμένο στο Gaydon, στο Warwickshire της Μεγάλης Βρετανίας, το σώμα έχει διαμορφωθεί εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με τις διαχωρισμένες γραμμές να έχουν μειωθεί σε ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι.

aston martin vanquish zagato 2Το πίσω μέρος έχει μια πανέμορφη σχεδιαστική γραμμή. Τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν τον κλασσικό σχεδιασμό της Zagato, ενώ υπάρχει επίσης ένα επικλινές κομμάτι που θυμίζει την Vulcan των 820 ίππων μέσω των LED λεπίδων. Επίσης, οι τέσσερις εξατμίσεις, τοποθετημένες στα μαρσπιέ από ανθρακονήματα καλύπτουν εντυπωσιακά το κατώτερο τμήμα. Σχετικά με την εμφάνιση, έχει αρκετά στοιχεία της καινούργιας Aston Martin DB11. Το γυάλινο τμήμα στο πίσω παρμπρίζ έχει το σχήμα των αγωνιστικών κρανών, η οροφή έχει το κλασσικό διπλό φούσκωμα της Zagato, ενώ μια νέα πτυχή πίσω στους θόλους των τροχών, ενώνεται με την επικλινή οροφή.

Η Aston Martin έχει αρκετές αναφορές από την One – 77 στους καθρέπτες, καθώς και από το concept CC – 100 στα πλευρικά τμήματα. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα συνδυάζουν δέρματος και ειδικής ύφανσης, χάλκινο δέρμα, καθώς επίσης και κατατεθέν “Z” μοτίβο τόσο στα καθίσματα, όσο και στις πόρτες, με ανάγλυφα τμήματα επάνω στα προσκέφαλα και αρκετά στοιχεία από ανθρακονήματα στην καμπίνα. Ο Andrea Zagato δήλωσε “αντιπροσωπεύει το απόσταγμα μιας σημαντικής σχέσης στο σχεδιαστικό τμήμα που χρονολογείται πάνω από 50 χρόνια” και σίγουρα μέσα από τις φωτογραφίες αποδεικνύεται ότι αυτό ισχύει μέσα από τις DB4 GT και V12 Vantage Zagato.