Η Aston Martin γιορτάζει τα 110 χρόνια με ειδική έκδοση

Η Aston Martin συμπληρώνει τα 110 χρόνια ζωής και γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο 2023, ενώ θα παρουσιάσει και μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής. Η αρχή της Aston Martin έγινε στις 15/01/1913 όταν οι Lionel Martin και ο Robert Bamford αποφάσισαν να κατασκευάσουν το πρώτο αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας. Από τότε πέρασαν 110 χρόνια και όλοι γνωρίζουμε που έχει φτάσει η Aston Martin.

Η Aston Martin θα δημιουργήσει μια ειδική έκδοση, η οποία ακόμα δε γνωρίζουμε ποια θα είναι. Οι πληροφορίες θέλουν την Valhalla, αλλά μέχρι την αποκάλυψη του δε μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι. Το νέο μοντέλο θα τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα της AMG, χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 750 ίππους, ενώ θα υπάρχουν και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους.

Η συνδυαστική ισχύς και των τριών κινητήρων θα αγγίζει τους 950 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή θα φτάνει τα 101,9 κιλά. Το 0-100 θα επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5”, ενώ η τελική ταχύτητα αναμένεται να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Aston Martin.

Η κατασκευή του νέου αυτοκινήτου θα γίνει από ανθρακονήματα, ενώ θα διαθέτει και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κίνηση μόνο με τη χρήση των ηλεκτροκινητήρων θα είναι για μόλις 15 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα. Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν το νέο μοντέλο να κυκλοφορεί προς το τέλους του έτους σε μόλις 999 μονάδες. Όπως είναι αναμενόμενο θα γίνει ανάρπαστο, αφού ουκ ολίγοι που έχουν χοντρά πορτοφόλια θα δηλώσουν ενδιαφέρον απόκτησης.