Η Opel παρουσίασε το νέο Crossland, το οποίο πλέον διαθέτει νέα εμφάνιση χωρίς όμως να ξεφεύγει και πολύ από αυτό που ήδη κυκλοφορεί. Σίγουρα το μηχανικό κομμάτι είναι το πιο ενδιαφέρον, αφού πλέον με τη βοήθεια της Peugeot οι κινητήρες θέλουν να προσφέρουν τις πιο σημαντικές αλλαγές. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς και από τις εικόνες, το Mokka έχει δώσει αρκετά από τα στοιχεία του στο μικρότερο αδελφάκι του.

Η εξωτερική εμφάνιση μπροστά έχει πολλά κοινά με το Mokka, με τη μικρότερη μάσκα με το σήμα να δεσπόζει στη μέση, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά. Οι προβολείς ομίχλης έχουν τοποθετηθεί στις δύο άκρες του προφυλακτήρα και έχουν διακοσμητικό αλουμινίου. Στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα και εδώ κλέβουν την παράσταση, ενώ η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής θέλει να του δώσει μια πιο σπορ μορφή. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16” και 17”.

Στο εσωτερικό υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Navi Pro, ενώ ο πίνακας οργάνων παραμένει κλασσικός με λευκό φωτισμό και κόκκινες βελόνες. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση με τα smartphone, ενώ υπάρχει και ασύρματος φορτιστής. Τα καθίσματα από δέρμα και ύφασμα, καθώς και το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων θέλουν να δώσουν μια πιο πολυτελή μορφή.

Προαιρετικά προσφέρεται και το “OpelConnect”, το οποίο παρέχει χρηστικές πληροφορίες όπως τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, τις τρέχουσες τιμές καυσίμων και την άμεση επικοινωνία για βοήθεια σε περίπτωση βλάβης. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 410 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.255 λίτρα.

Μηχανικά το ανανεωμένο Opel Crossland προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 83 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 και τους 130 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 και τους 120 ίππους.

Το ανανεωμένο Crossland διαθέτει νέα ελατήρια και νέα αμορτισέρ για την μπροστινή ανάρτηση με τα γόνατα McPherson, αλλά και την αντιστρεπτική πίσω. Το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει μεγαλύτερη ακρίβεια στη χρήση του τιμονιού, ενώ υπάρχει και το σύστημα IntelliGrip, το οποίο προσφέρει καλύτερη πρόσφυση και πέντε επιλογές στον οδηγό που είναι οι Normal, Snow, Mud, Sand και Off ESP.

Το Opel Crossland μπαίνει σε νέα μονοπάτια με τους γαλλικούς κινητήρες της Peugeot, αλλά φαίνεται πως η υπόλοιπη κατασκευή εξακολουθεί να είναι γερμανική σε όλα της. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται το νέο μοντέλο αναμένεται να βρεθεί στη χώρας μας στις αρχές του νέου έτους.