Το νέο Smart συμπλήρωσε ένα χρόνο που βρίσκεται στις αγορές, έτσι η θυγατρική της Mercedes αποφάσισε να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου. Το Smart Cabrio θα κάνει την επίσημη εμφάνιση του εντός έδρας και συγκεκριμένα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης που θα διεξαχθεί από 17 με 27 Σεπτεμβρίου. Το σύνθημα της Smart είναι τρία αυτοκίνητα σε ένα, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού το έξυπνο Cabrio μετατρέπεται σε ένα κλειστό διθέσιο, ενώ διαθέτει για όσους θέλουν και ηλιοροφή.

smart fortwo cabrio 2Το νέο μοντέλο έχει μήκος 2,69 μέτρα, πλάτος 1,66 και ύψος 1,55 μέτρα. Φυσικά όπως όλα τα Smart παραμένει εύκολο στην οδήγηση, αλλά είναι ακόμα πιο εύκολο στο παρκάρισμα, αφού οι μικρές διαστάσεις είναι ότι πρέπει για τα δύσκολα parking των πόλεων. Ολόκληρη η σχεδίαση του είναι προοδευτική, αφού εκτός του αμαξώματός υπάρχουν τα χαμηλά φωτιστικά σώματα σε σχήμα ρόμβου, ενώ ο κλωβός ασφαλείας είναι ακόμα πιο εξελιγμένος. Η υφασμάτινη κουκούλα για όσους θέλουν διατίθεται σε τρία χρώματα μπλε, κόκκινο ή μαύρο, ενώ ο χρόνος για να ανοίξει είναι 12”, ενώ μπορεί να γίνει και εν κινήσει μέχρι 30 χλμ/ώρα.

Η αντοχή των υλικών ήταν ένα από τα στοιχεία που έδωσαν περισσότερη βάση οι μηχανικοί του Smart με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί κατά 15% σε σχέση με τον προκάτοχο του. Τα υψηλής ποιότητας υλικά από χάλυβα κάνουν το αμάξωμα ακόμα πιο ανθεκτικό, προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια στους επιβάτες του. Επιπλέον περισσότερο ενισχυμένα είναι και τα καθίσματα σε σχέση με το Coupe που κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο στην αγορά αυτοκίνητου. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο το νέο Smart Fortwo Cabrio διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως το ESP τελευταίας γενιάς με Crosswind Assist, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, προειδοποίηση σύγκρουσης και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.

smart fortwo cabrio 3Μηχανικά παραμένει με τις δύο εκδόσεις των 3κύλινδρων κινητήρων χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 71 ίππους και χωρητικότητας 900 κ.εκ. με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 14,9” για την έκδοση με τους 71 ίππους και σε 10,8” για αυτήν με τους 90 ίππους. Η μέση κατανάλωση με βάση των κατασκευαστή είναι μόλις 4,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 99 γρ/χλμ. Και οι δύο εκδόσεις συνεργάζονται άψογα με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη twinamic της Smart.

Στα εξτρά του νέου μοντέλου είναι η σύνδεση του Smartphone με το σύστημα MirrorLink, καθώς και το πακέτο Urban Style, το οποίο συμπεριλαμβάνει μαύρες ζάντες αλουμινίου και κιτ χαμηλώματος. Το Smart Fortwo Cabrio όπως αναφέραμε θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πωλήσεις το Φεβρουάριο του 2016.