Τον περασμένο Μάρτιο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης η McLaren είχε παρουσιάσει τη νέα McLaren 675LT. 8 μήνες αργότερα έρχεται η συνέχεια της 675LT, με τη νέα έκδοση Spider. Ουσιαστικά πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου που ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους, η οποία είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Η McLaren 675LT Spider έχει συνολικό βάρος 1.270 κιλά και είναι 100 κιλά πιο ελαφριά από την κανονική έκδοση, ενώ η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή μπορεί να ανοίξει εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι και τα 30 χλμ/ώρα.

mclaren 675lt spider 2Τέσσερα είναι τα διαθέσιμα χρώματα που θα ντύνουν τη νέα McLaren 675LT Spider, Silica White, Delta Red, Napier Green και Chicane Grey. Στο εσωτερικό το νέο μοντέλο διαθέτει δερμάτινα καθίσματα με Alcantara, ενώ διατίθεται οθόνη αφής και τέσσερα ηχεία της Meridian, όμως για τις ανάγκες του βάρους, έχει αφαιρεθεί ο κλιματισμός κάτι που το κάνει ακόμα πιο γρήγορο. Στον πίνακα οργάνων ξεχωρίζει η Xenon κίτρινη βελόνα που αλλάζει όλη την οπτική επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο. χρώματα αμαξώματος

Η 675LT Coupe επικεντρώθηκε στο μικρό βάρος, τη βελτιωμένη αεροδυναμική και την αυξημένη ισχύ, κάτι που είναι κοινό χαρακτηριστικό και της νέας 675LT Spider. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” μπροστά και 20” πίσω, δείχνουν την έντονη αλλαγή που έγινε στη McLaren, με την προτίμηση στις μεγάλες ζάντες με τα φαρδιά ελαστικά. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 675 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71,3 κιλά. Το 0 – 100 ολοκληρώνετε μόλις σε 2,9”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 326 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 11,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 275 γρ/χλμ.

mclaren 675lt spider 3Οι αλλαγές στο σύστημα ισχύος ξεπέρασε το 50% των εξαρτημάτων που αντικαταστάθηκαν, διασφαλίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στα επίπεδα ισχύος, ροπής και οδικής συμπεριφοράς. Αυτές περιλαμβάνουν νέες, πιο αποτελεσματικές τουρμπίνες, το σχεδιασμό και τις αλλαγές στις κυλινδροκεφαλές και στην πολλαπλή εξαγωγή της εξάτμισης, το νέο εκκεντροφόρο και τις πιο ελαφριές μπιέλες, καθώς και την ταχύτερη ροή της αντλίας καυσίμου, ώστε το αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται ακόμα πιο γρήγορα. Επιπλέον διαθέτει πιο ελαφριά ελατήρια και φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 20 χιλιοστά.

Η νέα McLaren 675LT Spider, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κοστίζει 396.000€, ενώ από το εργοστάσιο της βρετανικής φίρμας θα κυκλοφορήσουν μόλις 500 κομμάτια, τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το καλοκαίρι του 2016. Η McLaren 675LT Spider είναι σίγουρα ένα από τα αυτοκίνητα που θα θέλαμε βρεθούμε πίσω από το τιμόνι της, ώστε να απολαύσουμε την οδηγική συμπεριφορά, καθώς και τις πολύ δυνατές επιδόσεις. Όποιος ενδιαφέρεται να την αποκτήσει θα πρέπει να βιαστεί, αφού τα 500 κομμάτια που θα βγουν από την παραγωγή αναμένεται να εξαντληθούν μέσα σε λίγες ώρες.