Η ανοιχτή έκδοση της Ferrari 488 Pista

Η ανοιχτή έκδοση της Ferrari 488 Pista

Η Ferrari επέλεξε το φεστιβάλ αυτοκινήτου στο Pebble Beach στην Αμερική για να παρουσιάσει τη νέα 488 Pista Spider. Ουσιαστικά πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση της 488 Pista που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό. Το νέο μοντέλο είναι το 50ο ανοιχτό μοντέλο στην ιστορία του Maranello και σε συνδυασμό ότι οι πελάτες της Ferrari στην αμερικάνικη αγορά έχουν ξεκινήσει από το 1950 ήταν ότι καταλληλότερο για να γίνει εκεί η πρώτη επίσημη παρουσία της.

Η Ferrari 488 Pista Spider έχει μήκος 4,60 μέτρα, πλάτος 1,97 μέτρα και ύψος 1,20 μέτρα, ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.380 κιλά. Φυσικά, το μεγάλο ατού είναι η αναλογία βάρους/ίππο που φτάνει τους 1,92. Το μπροστινό μέρος παραμένει αναλλοίωτο από την κανονική 488 Pista, όμως στο πίσω μέρος υπάρχει αλλαγή λόγω της ιδιομορφίας του αμαξώματος. Η διχρωμία τραβάει αμέσως τα βλέμματα δίνοντας στο αυτοκίνητο μια άλλη χάρη.

Το αυτοκίνητο διαθέτει καινούργιες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” και 10 ακτίνων που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η  Ferrari κρατάει παραδοσιακά το ίδιο μοτίβο στις ζάντες. Επιπλέον, υπάρχουν και κομμάτια από ανθρακονήματα που μειώνουν 20% το βάρος σε σχέση με τα τυποποιημένα σφυρήλατα κράματα.

Μηχανικά η Ferrari 488 Pista Spider τροφοδοτείται από τον V8 Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 720 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 78,5 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Η δυναμική συμπεριφορά του οχήματος προσφέρει έναν απρόσκοπτο συνδυασμό επιτάχυνσης, αποτελεσματικότητα στην πέδηση, ταχύτατες αλλαγές στο κιβώτιο, ακρίβεια του τιμονιού και σταθερότητα στο χειρισμό. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Μια απόλυτα ελκυστική εμπειρία οδήγησης.

Οι Ιταλοί δεν αποκάλυψαν ακόμα την τιμή της νέας Ferrari 488 Pista Spider, όμως είμαστε σίγουροι πως όποιοι θέλουν να την αποκτήσουν σαφώς και θα δαπανήσουν με χαρακτηριστική ευκολία όσα χρήματα ζητηθούν, αφού είναι μια ακόμα υπέροχη Ferrari.