Το Isuzu D-Max είναι ένα επαγγελματικό μοντέλο που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του εδώ και πολλά χρόνια. Η ιαπωνική εταιρεία θέλοντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό, αλλά και ακολουθώντας την τάση δημιούργησε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του D-Max. Η παρουσίαση έγινε στο Birmingham της Αγγλίας, με τους ιθύνοντες της Isuzu να τονίζουν πως το νέο D-Max EV δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το μοντέλο του πετρελαίου.

Η εμφάνιση δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη, με τη μοναδική αλλαγή να είναι στα μηχανικά μέρη, αφού υπάρχουν οι ηλεκτροκινητήρες, με τη μπαταρία ιόντων λιθίου και τα καλώδια. Μπορεί να έχει αλλάξει και η τάπα του ντεπόζιτου, αλλά στο ίδιο σημείο υπάρχει η τάπα για την τροφοδότηση του ρεύματος. Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος η μονή διαφορά που ξεχωρίζουν είναι ότι στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υπάρχει το λογότυπο EV.

Η Isuzu ανέφερε πως θα υπάρχουν δύο εκδόσεις καμπίνας Extended Cab και Double Cab, καθώς και δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Βλέποντας το εξωτερικά υπάρχει το Norwegian Blue χρώμα, το οποίο συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες και τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων.

Μηχανικά το Isuzu D-Max EV τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 33,1 κιλά. Αυτό το αποτέλεσμα του δίνει 27 ίππους περισσότερους από την έκδοση του πετρελαίου, καθώς και 3,5 κιλά ροπής περισσότερα. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 10,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω της επιλογής Rough Terrain, το οποίο είναι ίδιο με την έκδοση πετρελαίου.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 66,9 kWh προσφέρει μέγιστη αυτονομία 260 χιλιόμετρα, ενώ με τον ταχυφορτιστή των 50 kW για να φορτίσει η μπαταρία από το 20% στο 80% χρειάζεται μόλις 1:00’ ώρα. Το Isuzu D-Max EV μπορεί μπει στο νερό με το επιτρεπτό όριο να είναι έως 600 χιλιοστά, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 210 χιλιοστά.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το νέο μοντέλο αναμένεται να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2026, με τις προπαραγγελίες στη Μεγάλη Βρετανία να έχουν ξεκινήσει ήδη. Όσο για την τιμή; Στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινά από 69.000€. Τέλος, το νέο Isuzu D-Max EV προσφέρεται με 8 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χιλιόμετρα.