Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και οι εταιρείες αυτοκινήτων όλο και δημιουργούν νέα μοντέλα με βάση τον ηλεκτρισμό. Ένα από αυτά είναι και η Alpine A110 E-ternite, η οποία δεν είναι άλλη από την ηλεκτρική έκδοση της A110. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρώτο της γαλλικής φίρμας που θα μπαίνει στην πρίζα αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα.

Όπως ήταν φυσικό για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έπρεπε να αφαιρεθεί οτιδήποτε είχε σχέση με τον θερμικό κινητήρα των 1.800 κ.εκ. που διαθέτει η Alpine A110. Έτσι τη θέση του θερμικού κινητήρα πήρε ένας ηλεκτροκινητήρας με 12 μονάδες μπαταριών για να φτάσει η συνολική χωρητικότητα τις 60 kWh. Οι τέσσερις τοποθετήθηκαν μπροστά και οι 8 πίσω για να φτάσει η κατανομή του βάρους στο 42/58, με το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου να είναι 1.378 κιλά. Ουσιαστικά το ηλεκτρικό σύστημα είναι ίδιο με αυτό που έχει το Renault Megane E-Tech.

Έτσι η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 242 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 30,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 420 χιλιόμετρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη και είναι περίπου ίδιο με αυτό της συμβατικής A110.

Επιπλέον, υπάρχει μια ακόμη καινοτομία που είναι η αφαιρούμενη οροφή, που ανοίγει ένα κομμάτι στον ουρανό του αυτοκινήτου δίνοντας μια άλλη αίσθηση. Σίγουρα η ηλεκτρική A110 είναι κάτι διαφορετικό από τις άλλες A110 της Alpine, όμως οι Γάλλοι δηλώνουν πως ναι θα προχωρήσουμε στην ηλεκτροκίνηση, αλλά θα προσπαθήσουμε να μην αλλάξουμε την εμφάνιση των αυτοκινήτων μας.