Η Alfa Romeo παρουσιάζει το πρόγραμμα “Alfa Romeo Classiche”

Η “Auto e Moto d’Epoca”, αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις για το χώρο των κλασσικών οχημάτων στην Ευρώπη. Στη φετινή, 39η διοργάνωση, η Alfa Romeo παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα “Alfa Romeo Classiche”, ένα σύνολο υπηρεσιών και προνομίων ειδικά σχεδιασμένων έτσι ώστε να προστατευθεί η ιστορική κληρονομιά της μάρκας. Για πρώτη φορά η ηγετική ομάδα της μάρκας έχει προσωπική εμπλοκή στη διαδικασία και είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιτροπή πιστοποίησης προεδρεύουν ο CEO της μάρκας και o Επικεφαλής του τμήματος Heritage. Η διαδικασία υποστηρίζεται στενά και από το Μουσείο της Alfa Romeo, εκεί που βρίσκονται όλα τα τεχνικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των οχημάτων.

“Η Alfa Romeo βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής της ιστορίας της. Στην περίοδο που βρισκόμαστε συντελείται μια σημαντική εξέλιξη. Το μέλλον της μάρκας περιλαμβάνει πολύ φιλόδοξους στόχους, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του σπορ χαρακτήρα για τον 21ο αιώνα, ενώ παράλληλα παραμένουμε πιστοί στο DNA μας. Ενώ κινούμαστε με το βλέμμα στο μέλλον, η παράδοση μας πάντα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Για εμάς, το πρόγραμμα Alfa Romeo Classiche στοχεύει να ενισχύσει την ιστορική μας κληρονομιά και να δώσει νέα ζωή σε κατασκευές που ακόμα εντυπωσιάζουν τους φίλους του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο”.

Το πρόγραμμα  Alfa Romeo Classiche περιλαμβάνει τα πιστοποιητικά προέλευσης “Certificate of Origin” και αυθεντικότητας “Certificate of Authenticity”. Η ηγετική ομάδα της μάρκας σε συνεργασία με ομάδα ειδικών αξιολογούν τα υποψήφια οχήματα ώστε να καταλείψουν κατά πόσο ένα όχημα μπορεί να λάβει αυτές τις πιστοποιήσεις.

“Certificate of Origin” (πιστοποιητικό προέλευσης): Η Alfa Romeo δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει κανείς την ιστορία του κλασσικού του αυτοκινήτου μέσω του αριθμού πλαισίου. Η υπηρεσία προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση σύμφωνα με τα αρχεία που διατηρεί το εργοστάσιο και αντιπαραβολή αυτών σε σχέση με τα χαρακτηριστικά (μηχανικά μέρη, αμάξωμα, διάκοσμος, κτλ.) του αυτοκινήτου.

“Certificate of Authenticity” (πιστοποιητικό αυθεντικότητας): Μετά τη λεπτομερή ανάλυση του κλασσικού αυτοκινήτου και έχοντας συμβουλευθεί τα σχετικά τεχνικά αρχεία της Alfa Romeo, η έκδοση του πιστοποιητικού τονίζει την αξία του οχήματος. Η ανάλυση όλων των δεδομένων πραγματοποιείται από μια εξαιρετικά έμπειρη και εξιδεικευμένη ομάδα, η οποία αξιολογεί τα μηχανικά μέρη του υπό εξέταση αυτοκινήτου. Η εξέταση μπορεί να γίνει στους χώρους του Officine Classiche στο Mirafiori ή απ’ ευθείας στο χώρο του πελάτη.

“Restoration Service” (υπηρεσίες ανακατασκευής): Η ίδια ομάδα ειδικών που φροντίζει τη συλλογή ιστορικών οχημάτων της Stellantis, φροντίζει και τα οχήματα ιδιωτών, με τις υπηρεσίες να περιλαμβάνουν από απλές συντηρήσεις έως και εκτεταμένες ανακατασκευές. Οι εργασίες αφορούν στη φροντίδα του αμαξώματος, των μηχανικών μερών και του εσωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες υπηρεσίες και τα προνόμια του προγράμματος “Alfa Romeo Classiche” θα είναι διαθέσιμες μέσω του νέου τμήματος της επίσημης ιστοσελίδας της μάρκας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.