Η Toyota Supra είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα ήθελαν πολλοί. Αυτό όμως που εξιτάρει ακόμη περισσότερο είναι μια από τις αγωνίστηκες εκδόσεις της Supra με την ονομασία GT4 50 Edition. Ουσιαστικά πρόκειται για την πασίγνωστη αγωνιστική έκδοση GT4 με κάποιες μικρές αλλαγές.

Η Toyota Gazoo Racing δημιούργησε τη συγκεκριμένη έκδοση, αφού παρέδωσε το 50ο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Supra, αλλά όπως ανέφεραν θα κατασκευαστούν μόλις 6 κομμάτια, από τα οποία δύο θα πάνε στην Ευρώπη, δύο στη Βόρεια Αμερική και δύο στην Ασία. Και οι 6 θα έχουν επάνω το ειδικό αυτοκόλλητο που θα προδίδει για πια έκδοση πρόκειται. Εκτός από αυτό όμως θα υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο κάμερα οπισθοπορείας και ένα σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS) και φυσικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να είναι αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Μηχανικά όπως όλοι γνωρίζουμε κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας της BMW B58 χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 430 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 66,2 κιλά. Φυσικά, αυτά τα νούμερα μπορούν να αλλάξουν ανάλογα το πρωτάθλημα που θα λάβει μέρος το κάθε αυτοκίνητο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddle shift πίσω από το τιμόνι, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν για κάποιο άλλο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αφού τα δύο μοντέλα που θα έρθουν στην Ευρώπη αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Όσο για την τιμή; Η Toyota τα κοστολογεί 175.000€ έκαστος. Εμείς πάντως θα θέλαμε να την είχαμε. Εσείς;