Η αυτοκίνηση συνεχώς εξελίσσεται και φυσικά από αυτό δε θα μπορούσαν να μείνουν εκτός των μεγάλα φορτηγά και οι τράκτορες για τους επαγγελματίες οδηγούς. Έτσι μια άγνωστη εταιρεία εν ονόματι Nikola Motors, με έδρα την Αμερική και συγκεκριμένα το Michigan, δημιούργησε τον πρώτο ηλεκτρικό τράκτορα. Συγκεκριμένα το νέο μοντέλο θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 2.000 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 511 κιλά.

nikola truck 2Φυσικά για να επιτευχθεί όλο αυτό χρειάζονται και τα κατάλληλα υλικά, αφού όλο αυτό να δουλέψει με μπαταρίες δε γίνεται. Έτσι η Nikola Motors δημιούργησε έναν αεριοστρόβιλο, ο οποίος θα βρίσκεται πίσω από την καμπίνα, που θα λειτουργεί ως γεννήτρια με την κίνηση να γίνεται μέσω του φυσικό αερίου. Το 0 – 100 σύμφωνα με την εταιρεία θα γίνεται σε 30”, ενώ η κατανάλωση ανέρχεται σε 15 λίτρα/100χλμ.

Όσο για το κόστος; Η τιμή από την εταιρεία ορίστηκε στα 375.000$ ή 332.000€, ενώ οι πρώτοι 5.000 που θα το αποκτήσουν και θα γίνουν μέλη με την εγγραφή να κοστίζει 1.500$ θα λάβουν ένα δώρο για τις μετακινήσεις τους που θα φτάνει μέχρι το 1.600.000 χιλιόμετρα. Εσείς τι λέτε; Θα το αγοράζατε;