Η νέα Mercedes C350 E, όπως ανακοίνωσε ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στην ελληνική αγορά, είναι διαθέσιμη για όποιον επιθυμεί να την αποκτήσει. Ουσιαστικά πρόκειται για την υβριδική έκδοση του μοντέλου, η οποία αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα χωρητικότητας δυο λίτρων, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 279 ίππους. Η μέγιστη απόδοση του βενζινοκινητήρα είναι συνολικά 211 ίπποι, ενώ αυτή του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποτελείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, είναι 82 ίπποι.

mercedes c350e 2Το δεύτερο οικολογικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, μετά την C – Class 500 E, είναι έτοιμο να προσφέρει στον οδηγό την απόλυτη ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να σκέφτεται ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα βρίσκεται στο βενζινάδικο για να γεμίσει. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση ανέρχεται μόλις σε 2,1 λίτρα/100 χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν μόλις τα 48 γρ/χλμ. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Η τελική τιμή του μοντέλου ορίστηκε στα 54.500€, αποτελώντας σίγουρα για κάποιους ένα μακρινό όνειρο, αφού η τιμή της είναι ακριβή. Παρ’ όλα αυτά, έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να σταθμίσει κάποιος σκεπτόμενος την αγορά της. Αυτό δεν είναι άλλο από τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και το χαμηλό κόστος μετακίνησης, το οποίο είναι ουσιαστικά η αρχή και το τέλος στην απόφαση αγοράς ενός αυτοκινήτου. Όσοι ακόμα ενδιαφέρονται, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν μια αντιπροσωπεία της Mercedes.