Την ανανεωμένη Bentley Continental GT Speed παρουσίασε η βρετανική φίρμα και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίζεται από τρία πράγματα, την ταχύτητα, την ταχύτητα και την ταχύτητα, ενώ την ίδια στιγμή θα διατίθεται και η έκδοση Black Edition που θα είναι διαθέσιμη και στους δύο τύπους αμαξώματος που θα διατίθεται η GT Speed, δηλαδή σε Coupe και Convertible.

bentley continental gt speed black edition 2Με μόνιμο κάτοικο κάτω από το καπό, το γνωστό W12, Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων και μερικές επεμβάσεις τις οποίες δέχτηκε το μηχανικό σύνολο, η μέγιστη ισχύς του από τους 635 ίππους έφτασε τους 642, ενώ η μέγιστη ροπή αγγίζει τον εκπληκτικό αριθμό των 85,6 κιλών, η οποία αποδίδεται από τις 2.000 έως τις 5.000 σ.α.λ., με πιο ομαλό τρόπο σε σχέση με άλλα μοντέλα της οικογένειας Speed, χάρη στο εξελιγμένο Boost Control. Τα αποτελέσματα στις επιδόσεις είναι εξαιρετικά, αφού το 0 – 100 πλέον χρειάζεται μόλις 4,1”, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά κατά λίγο τα 330 χλμ/ώρα.

Εκτός όμως από ένα εξαιρετικό μηχανικό σύνολο χρειάζεται και μια ωραία και διακριτή εμφάνιση για μία τέτοια έκδοση αυτοκινήτου. Η GT Speed λοιπόν, όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση διαθέτει τα διακριτά αυτά στοιχεία που θα προδίδουν τη διαφορετική έκδοση και συνδυάζονται άψογα με την επιλογή του χρώματος που έχει κάνει ο καθένας, όπως τα μαύρα τμήματα στα φωτιστικά σώματα, το μαύρο περίγραμμα των παραθύρων, αλλά και σε άλλα σημεία του αμαξώματος διάφορες μαύρες λεπτομέρειες, ενώ το ίδιο χρώμα έχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με τις πέντε ακτίνες που επιτρέπουν την προβολή της δαγκάνας των φρένων για την οποία η Bentley προσφέρει την επιλογή του κόκκινου ή του μαύρου χρώματος.

bentley continental gt speed black edition 3Για μία περαιτέρω αποκλειστικότητα, η Black Edition θα προσφέρει την επιλογή διαφορετικής απόχρωσης μεταξύ τεσσάρων χρωμάτων για το περίγραμμα του αυτοκινήτου που περιλαμβάνει το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, τον πίσω διαχύτη, αλλά και τα πλαϊνά μαρσπιέ. Τα συγκεκριμένα χρώματα είναι τα Hallmark, Beluga, St James’ Red και το νέο Cyber Yellow, τα οποία ανάλογα με το χρώμα του αμαξώματος θα δημιουργούν μία εκπληκτική αντίθεση. Τέλος, η επιλογή χρήσης των παραπάνω χρωμάτων μπορεί να επεκταθεί και στους πλαϊνούς καθρέφτες.

Στο εσωτερικό, επικρατούν οι σκούροι τόνοι στους χρωματισμούς, γεγονός που φαίνεται και από τα σκούρα τμήματα όπου έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα, όπως στην κεντρική κονσόλα, στην κονσόλα της οροφής αλλά και πάνω από το Glove Box στην θέση του συνοδηγού. Για τη Black Edition η χρωματική διαφοροποίηση στο εξωτερικό περνά και στον εσωτερικό διάκοσμο με τα περιγράμματα των καθισμάτων, αλλά και των δερμάτινων επενδύσεων των θυρών, να διαθέτουν ένα χρώμα εκ των Porpoise, Beluga, Pillar Box και Cyber Yellow, έτσι ώστε να ταιριάζουν με την εξωτερική εμφάνιση.

bentley continental gt speed black edition 4Συνοψίζοντας, η νέα Continental GT Speed έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού πρόκειται για την ταχύτερη Bentley που έχει φτιαχτεί ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία προσθέτει στη γκάμα των επιλογών και της Black Edition για την οικογένεια των Speed μοντέλων, προσπαθώντας να ικανοποιήσει όσους θέλουν εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με το απαράμιλλο στυλ, για το οποίο είναι γνωστά τα μοντέλα της εταιρίας.

Οι παραγγελίες για τις δύο νέες εκδόσεις της Continental έχουν ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες παραδόσεις να έρχονται το καλοκαίρι, λογικό χρονικό διάστημα αν κανείς σκεφτεί ότι για την παραγωγή κάθε μονάδας χρειάζονται 110 ώρες εργασίας, ενώ μόνο για την συναρμολόγηση του κινητήρα απαιτείται ένα προσωπικό 30 ατόμων και 12,5 ώρες εργασίας. Όπως όμως λέει και ο σοφός λαός, το καλό πράγμα αργεί να γίνει και στην περίπτωση της Bentley Continental GT Speed η συγκεκριμένη έκφραση βρίσκει πλήρες αντίκρισμα.

Δημήτρης Τσιάρας