Η θυγατρική εταιρεία της Hyundai η Genesis παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο όπως φαίνεται και από την εμφάνιση είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό Sedan μοντέλο. Το G70 έρχεται με σκοπό να ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης δίνοντας μια άλλη οπτική στην πολυτέλεια ενός αυτοκινήτου.

Το Sedan μοντέλο έχει μήκος 4,68 μέτρα, πλάτος 1,85 και ύψος 1,40 μέτρα, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,83 μέτρα. Η μεγάλη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα και οι ζάντες αλουμινίου σε ασημί χρώμα δίνουν στο Genesis G70 μια όψη που μπορεί να γίνει αμέσως αναγνωρίσιμη. Το G70 είναι διαθέσιμο σε 10 χρώματα Platinum Silver, Carbon Metal, Marble White, Titanium Black, Racing Gray, Graceful Gray, Lapis Blue, Royal Blue, Blazing Red και Umber Brown.

Εσωτερικά υπάρχει η στάνταρ οθόνη αφής μεγέθους 8”, η οποία υποστηρίζει τα MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, για όποιον θέλει μπορεί να επιλέξει το ηχοσύστημα της Lexicon με 15 ηχεία. Το τριάκτινο τιμόνι με τα δερμάτινα καθίσματα και τον επιλογέα ταχυτήτων προσδίδουν την πολυτέλεια του νέου μοντέλου.

Μηχανικά το νέο μοντέλο διαθέτει τον βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 254 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 26,5 κιλά. Για όσους δε θέλουν βενζίνη υπάρχει και η επιλογή του Turbo Diesel κινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 201 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 33 κιλά.

Επιπλέον, υπάρχει και η ναυαρχίδα, η οποία αποτελείται από το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 365 ίππους και τη μέγιστη ροπή αν είναι 38,3 κιλά. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 0 – 100 του G70 Sport θα επιτυγχάνεται σε 4,7” κάνοντας να είναι πιο γρήγορο από το Kia Stinger που γίνεται σε 4,9”.

Το G70 θα κυκλοφορήσει με πλήθος τεχνολογικών χαρακτηριστικών που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας. Αυτά περιλαμβάνουν την υποβοήθηση αποφυγής συγκρούσεων, τη βοήθεια για τα σήματα κυκλοφορίας, την προειδοποίηση σύγκρουσης τυφλών σημείων και την προειδοποίηση οδηγού στην περίπτωση που κουραστεί.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Genesis το νέο G70 προορίζεται για την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, ενώ στις αρχές του 2018 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου τους Los Angeles, θα ανακοινωθούν επίσημα οι χώρες που θα καταλήγουν τα αυτοκίνητα τις παραγωγής.