Το Leon CUPRA πάντα ξεχώριζε για τις επιδόσεις και τα extra του, χωρίς να ξεχνάμε το σχεδιασμό και την άριστη αναλογία τιμής – ποιότητας. Όλα αυτά έχουν κάνει ακόμα ένα βήμα παραπέρα, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο. Το ανανεωμένο SEAT Leon CUPRA μπορεί πλέον να παραγγελθεί και να παραλειφθεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της νέας σειράς SEAT Leon.

Χάρη στην πιο προηγμένη τεχνολογία στην ασφάλεια, την άνεση και τη συνδεσιμότητα, το Leon CUPRA μπορεί να προσφέρει τα πάντα, όπως ένα συνδυασμός δύναμης, καταπληκτικής εμπειρίας οδήγησης, καθώς και ασφαλέστερης προηγμένης τεχνολογίας. Το νέο μοντέλο διαθέτει πλέον νέα συστήματα, όπως τα Traffic Jam Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control και την προστασία των πεζών. Επιπλέον, διαθέτει ηλεκτρικό χειρόφρενο και Keyless για την εκκίνηση του οχήματος.

Το Media System Plus με την οθόνη 8” είναι το highlight του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, ενώ για πρώτη φορά το Leon CUPRA έχει ένα κουτί σύνδεσης στην κεντρική κονσόλα που περιλαμβάνει ασύρματο φορτιστή για Smartphone και μια κεραία GSM για ενίσχυση του σήματος σε περιοχές με χαμηλή κάλυψη.

Οι δυναμικές ιδιότητες του CUPRA μπορεί να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις του οδηγού, εξαιτίας του CUPRA Drive Profile, με πέντε διαθέσιμες επιλογές, Comfort, Sport, Eco, Individual και τη λειτουργία CUPRA. Η τελευταία είναι η απόλυτη σε επιδόσεις σπορ αυτοκινήτων, αφού μεταφέρει την οδηγική εμπειρία σε άλλο επίπεδο.

Με τον κινητήρα TSI χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 300 ίππους, το ανανεωμένο Leon CUPRA αποτελεί το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς που κατασκευάστηκε ποτέ από την SEAT. Τα στοιχεία που σχετίζονται με αυτό το επίτευγμα ισχύος του κινητήρα αξίζουν ειδική μνεία, αφού δεν είναι μόνο η μηχανή ισχυρότερη κατά 10 ίππους από πριν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί από 35,6 κιλά σε 38,7 κάνοντας το αρκετά καλύτερο.

Το SEAT Leon CUPRA έχει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς τροφοδοτούμενο από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (DSG). Οι λάτρεις του σίγουρα θα θυμούνται ότι πίσω στο 2000, η πρώτη γενιά του Leon CUPRA επίσης διέθετε το σύστημα All – Wheel – Drive. Προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, το Leon CUPRA προσφέρει τα συστήματα DCC, διεύθυνσης και ηλεκτρονικό διαφορικό ως επιλογές του βασικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της SEAT, το ανανεωμένο Leon CUPRA είναι έτοιμο να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη, αφού οι 300 ίπποι υπόσχονται, μόνο έντονες συγκινήσεις. Όσοι ήδη μπήκατε σε σκέψεις για την απόκτηση του θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το Φεβρουάριο του 2017, όπου και αναμένεται να κυκλοφορήσει.