Το πέμπτο Grand Prix της Formula E ολοκληρώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στην πίστα του Miami και ο Nicolas Prost ήταν ο νικητής του αγώνα. Αν και ο Jean – Eric Vergne ήταν ο poleman των πρωινών κατατακτήριων, ο Sam Bird έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση, λαμβάνοντας την πρώτη θέση, με τον Prost να τους κυνηγάει από την τρίτη θέση. Αυτή τη φορά το αμερικανικό GP δεν ήταν τόσο συναρπαστικό, όσο τα προηγούμενα από πλευράς ατυχημάτων και εξόδων. Ο Pic αν και είχε μια έξοδο, που του κόστισε πολύ χρόνο, κατάφερε να επανέλθει.

formula e 2Αν και ο Bird έδειχνε ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αναγκάστηκε να επιβραδύνει για να αποφευχθεί η υπερβολική κατανάλωση της ενέργειας του μονοθεσίου και έτσι η είσοδός του στα pit τον έριξε στην 8η θέση. Όμως και ο Jean – Eric Vergne έπεσε θύμα της ενέργειας, μένοντας μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης. Ο Abt αν και είχε χαμηλά ποσοστά ενέργειας έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τον Prost, με το Γάλλο από κάποια στιγμή και μετά να αρχίζει να αγχώνεται, αφού και ο ίδιος δεν ήταν σίγουρος ότι το μονοθέσιό του θα άντεχε μέχρι το τέλος.

Λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Scott Speed κατάφερε να περάσει τον Daniel Abt, δίνοντας μεγάλη ανακούφιση στο Nicolas Prost, ο οποίος πλέον άνετα περνούσε τη γραμμή του τερματισμού. Ο Jerome d’ Ambrosio κατάφερε και έμεινε μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Nelson Piquet Junior, ενώ ακολούθησαν οι Felix Da Costa, Duval και Bird και τη δεκάδα του αγώνα συμπλήρωσαν Di Grassi και Duran. Ολοκληρώνοντας τον αγώνα στο Miami, ο Nicolas Prost πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula E, εξασφαλίζοντας πολύτιμους βαθμούς για την E. Dams – Renault, καθώς και την πρωτιά για τον εαυτό του. Το επόμενο Gran Prix της Formula E είναι και πάλι επί αμερικάνικου εδάφους, αυτή τη φορά στο Long Beach στις 4 Απριλίου.

Αναλυτικά οι 10 πρώτοι του GP Miami:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο
1. Nicolas Prost e. Dams – Renault
2. Scott Speed Andretti
3. Daniel ABT Audi Sport ABT
4. Jerome D’ Ambrosio Dragon Racing
5. Nelson Piquet China Racing
6. Antonio Felix Da Costa Amlin Aguri
7. Loic Duval Dragon Racing
8. Sam Bird Virgin Racing
9. Lucas Di Grassi Audi Sport ABT
10. Salvador Duran Amlin Aguri