Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που έγινε στη Βαρκελώνη η Ford αποκάλυψε το νέο Ford Mustang. Το υπέροχο muscle car αισίως μπαίνει στην 6η γενιά του και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει επ’ αόριστον, αφού από το 1964 που άρχισε η παραγωγή του έχει διαθέσει πάνω από 9.000.000 κομμάτια. Η νέα Mustang θα κυκλοφορήσει, τόσο ως coupe, όσο και ως convertible με υφασμάτινη οροφή για περισσότερη οικονομία. 

Το νέο Ford Mustang υπόσχεται κορυφαία επίπεδα επιδόσεων και κομψή σχεδίαση διατηρώντας τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού. Στο Ford Mustang convertible οι οδηγοί θα εκτιμήσουν την κορυφαία μόνωση η οποία δίνει στο αυτοκίνητο μια αναβαθμισμένη εμφάνιση και αθόρυβη καμπίνα. Το μήκος του φτάνει τα 4,78 μέτρα, έχοντας χαμηλό ύψος οροφής και  απότομη κλίση του πίσω παρμπρίζ, τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα, ενώ η κίνηση κρατιέται σταθερά στους πίσω τροχούς. 

Το νέο Ford Mustang διαθέτει νέες αναρτήσεις εμπρός και πίσω. Στο μπροστινό μέρος, ένα νέο πλαίσιο βοηθά να σκληρύνει την μπροστινή δομή, ενώ μειώνεται η μυϊκή μάζα, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο το σύστημα διεύθυνσης. Οι αναρτήσεις συνδυάζονται άψογα με τις ζάντες αλουμινίου 19”, με διαστάσεις ελαστικών 255/40. 

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το βγαλμένο από αεροπλάνο cockpit και ο μεγάλος ευανάγνωστος πίνακας οργάνων που δίνει πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Επίσης υπάρχει κεντρική οθόνη αφής μεγέθους 8” η οποία συνδυάζεται με το ηχοσύστημα 12 ηχείων. Στη βασική έκδοση περιλαμβάνεται το Ford SYNC με Voice Control που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει την ψυχαγωγία του.

Από μηχανικής πλευράς τροφοδοτείται με τρείς κινητήρες στην Αμερική και δύο στην Ευρώπη. Η Mustang GT εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 426 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 53,2 κιλά. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για την ευρωπαϊκή αγορά προορίζεται αρχικά με το νέο 4κύλινδρο EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 309 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 41 κιλά. Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί οι επιδόσεις και άλλα στοιχεία σχετικά με τους κινητήρες. Ωστόσο όλοι συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και διαθέτουν paddles στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές.

Η κατασκευή τους θα γίνει στο εργοστάσιο Flat Rock της Ford στην Αμερική. Στις 17 Απριλίου του 2014 το Ford Mustang συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και όπως αποκάλυψαν οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας θα βρίσκονται ήδη στους κατόχους τους τα πρώτα Ford Mustang σε Αμερική και Ευρώπη.