Το Force 1 είναι το τελευταίο πολυτελές αυτοκίνητο της Fisker μετά το Karma, το οποίο έγινε μια μακρινή ανάμνηση μετά την πτώχευση της Fisker Automotive το 2011, ενώ η παραγωγή του ξεκίνησε στα τέλη του Αυγούστου, αφού η εταιρεία και πάλι κάνει ξανά δειλά δειλά νέα βήματα. Σε συνέντευξή του Δανού κατασκευαστή του Force 1 σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δήλωσε, “Θέλαμε να δημιουργήσουμε το απόλυτο αμερικανικό Super Car” και το χαρακτηριστικό που υποστηρίζει αυτή τη θεωρία είναι το γεγονός ότι το Force 1 έχει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, ενώ το 0 – 100 μπορεί να επιτευχθεί σε 3.9”.

fisker-force-3Για να δημιουργηθεί ένα αληθινό Super Car, ο Fisker είπε ότι ήταν σημαντικό το Force 1 να έχει δυνατή ροπή και την απόλυτη ισχύ. Έτσι εξοπλίστηκε με το μεγαλύτερο φυσικό V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα στον κόσμο. Η ροπή και η ισχύς, μέσω των οποίων είναι σε πολύ καλά επίπεδα  δείχνοντας πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι έτοιμο να κοντράρει όλα τα δυνατά Super Car.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με το αμάξωμα από ίνες άνθρακα που σημαίνει ότι το Force 1 είναι σίγουρο ότι θα είναι ελαφρύ και πολύ δυνατό. Το αυτοκίνητο έχει τις ακραίες αναλογίες, καθώς η πίσω καμπίνα έχει ελάχιστο χώρο για τους επιβάτες, αφού πίσω βρίσκεται ο κινητήρας του νέου μοντέλου. “Ήθελα να δείξω τη συνολική φύση αυτού του οχήματος, τη δύναμη που πηγάζει. Είναι σαν ένα κολλητό ρούχο επάνω σε μυς, βλέπεις τους μύες που το διαπερνούν και αυτό φαίνεται στο σχεδιασμό του” εξήγησε.

fisker-force-2Η VLF θα δημιουργήσει μόνο 50 κομμάτια του Force 1, με κάθε αυτοκίνητο να διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα και το εσωτερικό να είναι ειδικά σχεδιασμένο από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Ο Fisker παραμένει πιστός στο χαρακτήρα του και δημιουργεί κάθε αυτοκίνητο με κάποιες High – End πινελιές, όπως to ειδικά διαμορφωμένο τμήμα για σαμπάνια και άλλα στοιχεία, όπως ειδικές θήκες για γυαλιά ηλίου και στυλό.

“Θα έλεγα ότι ήθελα ο σχεδιασμός να δείχνει την ελαφρώς ακατέργαστη πλευρά του εαυτού και του σχεδιασμού μου, καθώς δεν έχει αναμειχθεί με πολλά άλλα οχήματα, τα οποία είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένα και διακριτικά. Αυτό είναι μπροστά στα μάτια σας και νομίζω ότι είναι το κατάλληλο” δήλωσε ο Fisker επιμένοντας πως είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Όσο για το κόστος; Μπορεί κάποιος να εκπλαγεί, αφού η τιμή του σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 210.0000€.