Οι Ιταλοί της Ferrari αποκάλυψαν λίγο πριν τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο μοντέλο τους με την ονομασία 488 Pista. Το νέο μοντέλο μπορεί να είναι Super Car αυτοκίνητο, όμως επάνω του διαθέτει όλη την τεχνογνωσία των Ιταλών από τη συμμετοχή τους στο FIA World Endurance Championship. Άλλωστε 6 χρόνια εμπειρίας στους συγκεκριμένους αγώνες δεν είναι και λίγοι.

Το νέο Super Car ζυγίζει συνολικά 1.280 κιλά, καθώς το κάλυμμα του κινητήρα, οι προφυλακτήρες, τα πίσω σπόιλερ και οι ζάντες μεγέθους 20” είναι κατασκευασμένες από carbon. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει κανείς την ιδιαίτερη σχεδίαση που έχει στο εμπρόσθιο μέρος και κυρίως στον προφυλακτήρα. Οι εισαγωγές αέρα είναι αρκετά μεγάλες για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ η πίσω αεροτομή μαζί με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης δίνει μια άλλη αίσθηση.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 720 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 78,5 κιλά. Ο κινητήρας έχει δεχθεί μερικές αλλαγές όπως το σύστημα εξαγωγής, ο ελαφρωμένος στρόφαλος, το Turbo με τους ενσωματωμένους αισθητήρες στροφών, και οι θέσεις στις εισαγωγές αέρα. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 2,85”, τα 200 χλμ/ώρα από στάση γίνονται σε μόλις 7,6”, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ/ώρα.

Η 488 Pista χρησιμοποιεί πλήρως την αγωνιστική εμπειρία της Ferrari, έχοντας μέγιστη αεροδυναμική απόδοση ακόμα και στη χρήση της καθημερινότητας. Το Side – Slip Angle Control System, το οποίο διαθέτει τα E – Diff3 και F1 – Trac, η ανάρτηση SCM και το Dynamic Enhancer, προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να απολαύσει την οδήγηση στο έπακρο ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Σίγουρα η Ferrari 488 Pista μπορεί να είναι για λίγους, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι ένα νέο μοντέλο το οποίο ξεφεύγει από τα συνήθη Super Cars, αφού η τεχνογνωσία των Ιταλών στο αγωνιστικό κομμάτι δημιουργεί ένα διαφορετικό και ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοκίνητο.