Ο αγώνας στην πίστα του Spa στο Βέλγιο ήταν μια πρόβα τίτλου για τον Max Verstappen, αφού ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πήρε μια εύκολη νίκη, παρότι η εκκίνηση τον βρήκε στην 14η θέση. Πίσω του ήταν ο Sergio Perez, με τη Red Bull Racing να σημειώνει το 1-2. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Carlos Sainz, ο οποίος έχασε δύο σημαντικές θέσεις, αφού εκκινούσε πρώτος.

Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Carlos Sainz έμεινε στην κορυφή. Στην προσπάθεια του ο Sergio Perez να μείνει πίσω από τον Ισπανό οδηγό της Ferrari έχασε τρεις θέσεις, αφού τον πέρασαν οι Alonso, Hamilton και Russell. Λίγο αργότερα ο Hamilton πήγε να περάσει τον Alonso από την εξωτερική, όμως οι δύο πιλότοι είχαν επαφή με το Βρετανό να σηκώνεται στο αέρα χτυπώντας το πάτωμα του μονοθεσίου.

Λίγο αργότερα η Mercedes έλεγε στον Hamilton να εγκαταλείψει, ενώ στον δεύτερο γύρο ο Latifi έκανε τετακέ. Εκεί ο Bottas στην προσπάθεια του να τον αποφύγει βρέθηκε στην αμμοπαγίδα με αποτέλεσμα να έρχεται η δεύτερη εγκατάλειψη του αγώνα. Αμέσως είχαμε Safety Car, ενώ στον 4ο γύρο ο Leclerc μπήκε στα pit. Στον 5ο γύρο είχαμε και πάλι αγώνα, με τον Verstappen να έχει εκμεταλλευτεί τα πάντα και περνώντας τον Ricciardo ανέβαινε στην 6η θέση.

Ένα γύρο μετά ο Albon πέρασε και αυτός τον Ricciardo για να βρεθεί στην 7η θέση. Στον 7ο γύρο ο Verstappen πέρασε τον Vettel για να ανέβει στην 5η θέση, ενώ στον ίδιο γύρο πέρασε και τον Alonso για να βρεθεί πολύ γρήγορα στην 4η θέση. Ένα γύρο μετά ο Ολλανδός πέρασε και τον Russell για να ανέβει στην πρώτη τριάδα. Στον 11ο γύρο ο Sainz μπήκε στα pit, ενώ ένα γύρο μετά το ίδιο έκανε και ο Alonso.

Στον 12ο γύρο ο Max Verstappen πέρασε και τον Perez, με τον Ολλανδό πλέον να οδηγεί τον αγώνα. Στον 13ο γύρο μπήκαν στα pit οι Ricciardo και Ocon, ενώ ένα γύρο αργότερα ακολούθησε και ο Norris. Την ίδια ώρα ο Leclerc είχε φτάσει στην 5η θέση. Στον 15ο γύρο ο Perez και ο Vettel μπήκαν στα pit, ενώ ο Leclerc ανέβηκε στην 4η θέση, αφού πέρασε τον Russell.

Στον 16ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, ενώ ο Russell πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας και πάλι στην 4η θέση. Στον 18ο γύρο ο Verstappen πέρασε τον Sainz οδηγώντας και πάλι τον αγώνα. Στον 21ο γύρο αυτό που έκανε ο Verstappen ακολούθησε και ο Perez περνώντας τον Sainz και ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Στον 26ο γύρο μπήκαν στα pit οι Sainz και Leclerc, για να ακολουθήσει στον 28ο γύρο ο Perez. Στον ίδιο γύρο ο Alonso πέρασε τον Norris για την 9η θέση, ενώ ένα γύρο μετά πέρασε τον Ricciardo ανεβαίνοντας στην 8η θέση. Την ίδια ώρα ο Leclerc πέρασε τον Ocon για την 6η θέση.

Στον 30ο γύρο μπήκε στα pit ο Russell και ο Norris, ενώ ένα γύρο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Verstappen. Στον ίδιο γύρο ο Leclerc πέρασε τον Vettel ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Στον 33ο γύρο μπήκαν στα pit οι Ocon και Ricciardo, ενώ ένα γύρο μετά ακολούθησε ο Vettel. Στον 36ο γύρο ο Ocon έκανε την προσπέραση του αγώνα αφήνοντας πίσω του σε διπλή προσπέραση τον Vettel και τον Gasly. Στον προτελευταίο γύρο ο Leclerc μπήκε στα pit για να κερδίσει βγαίνοντας τον ταχύτερο γύρο, αλλά έχασε μια θέση από τον Alonso πέφτοντας στην 6η θέση.

Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία και στην άνετη επικράτηση του Max Verstappen, με τον Sergio Perez να ακολουθεί και η Red Bull Racing να πανηγυρίζει το 1-2. Στην τρίτη θέση ήταν ο Sainz, ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Russell. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Alonso, ενώ στην 6η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Charles Leclerc.

Οι πρώτοι 10 του Belgium GP

ΘεσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-RBPT1:25:52.894
2.Sergio PerezRed Bull Racing-RBPT+17.841
3.Carlos SainzFerrari+26.886
4.George RussellMercedes+29.140
5.Fernando AlonsoAlpine-Renault+73.256
6.Charles LeclercFerrari+74.936
7.Esteban OconAlpine-Renault+75.640
8.Sebastian VettelAston Martin Aramco-Mercedes+78.107
9.Pierre GaslyAlphatauri-RBPT+92.181
10.Alexander AlbonWilliams-Mercedes+101.900

Η βαθμολογία της F1