Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν στην αγορά τα νέα οχήματα της Volvo S90 και V90.οι φήμες οργίαζαν για το εάν τελικά η Polestar θα έβαζε το χεράκι της, προκειμένου να βελτιώσει τα δυο μοντέλα. Τελικά, ο Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo, Peter Mertens, επιβεβαίωσε ότι τα δυο οχήματα θα δεχθούν παρέμβαση του βελτιωτικού οίκου.

volvo s90 polestar 2Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δίλιτρος 4κύλινδρος κινητήρας εσωτερικής καύσης με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή και δυο ηλεκτρικά επαυξανόμενων υπερσυμπιεστών μπορούν να φτάσουν την απόδοση των οχημάτων από 450 έως 600 ίππους. Το υβριδικό σύστημα με τον T8 Plug – In κινητήρα αναμένεται να αντικατασταθεί με μια πιο ισχυρή μονάδα. Τέλος, όπως ανέφερε ο Mertens, σκοπός των δυο αυτοκινήτων είναι να χτυπήσουν τα αντίστοιχα μοντέλα της Mercedes – AMG, καθώς και αυτά της BMW M.

Οι Σουηδοί έχουν αποδείξει πως ό,τι έχουν πει κατά καιρούς, ποτέ δε μένει στη θεωρία, αλλά γίνεται στην πράξη. Τα S90 και V90 Polestar είναι σίγουρο ότι θα υλοποιηθούν, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο σίγουρο είναι οι επιδόσεις τους θα συναρπάσουν το κοινό. Το μόνο που μένει είναι να μας αποκαλύψουν τα πλήρη χαρακτηριστικά, καθώς και την τιμή, η οποία πιθανολογούμε ότι θα είναι κάποιες χιλιάδες Ευρώ επιπλέον.