Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι εταιρείες της αυτοκίνησης η μια πίσω από την άλλη ανακοινώνουν συνεχώς νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Η Opel έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως στα επόμενα χρόνια ενδέχεται να γίνει αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία. Τώρα οι Γερμανοί αποκάλυψαν πως έρχονται τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά GSe οχήματα.

Φυσικά, τα GSe δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εξέλιξη των GSi και τη μετεξέλιξη των OPC. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Τα GSe οχήματα θα είναι επιδόσεων, προσφέροντας στους κατόχους τους το κάτι παραπάνω. Το GSe σημαίνει Grand Sport Electric, ενώ θα φέρουν ειδικό λογότυπο για να ξεχωρίζουν. “Τα GSe οχήματα θα προσφέρουν σπορ χειρισμό και εμφάνιση σε συνδυασμό με την απόδοση και την υπευθυνότητα των ηλεκτροκίνητων κινητήρων”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Vauxhall, James Taylor.

Όπως είναι γνωστό στην αγορά βρίσκονται τα ηλεκτρικά Corsa e, και Mokka e, ενώ αργότερα αναμένονται τα Astra e και Astra Sports Tourer e. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και τα Combo Life e και Vivaro Life e, αλλά αυτά είναι στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Αυτό που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα είναι πιο μοντέλο θα δημιουργηθεί πρώτο από τα GSe.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής θέλουν να είναι το Astra το πρώτο GSe, το οποίο αναμένεται να ξεπερνά τους 300 ίππους, αλλά ακόμα αυτό είναι φήμες. Μέχρι να εμφανιστεί το πρώτο GSe υπάρχει ακόμα καιρός, αλλά αυτό που ίσως απογοητεύσει πολλούς είναι πως η Opel έχει ανακοινώσει πως από το 2028 και μετά θα δημιουργεί μόνο ηλεκτρικά οχήματα.