Έρχονται νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα από την Kia

Η Kia σε μια μεγάλη εκδήλωση που έκανε στην Κορέα παρουσίασε το μέλλον της με νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα παρουσίασε τα νέα EV3 Concept, EV4 Concept, αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EV5, ενώ ανακοίνωσε και το EV2. Όπως φαίνεται το μέλλον είναι στα ηλεκτρικά οχήματα και αυτό είναι ξεκάθαρο από το πως κινούνται οι εταιρείες. Η Kia επενδύει στον ηλεκτρισμό, με το στόχο της να είναι να πουλήσει 1.000.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026.

Αυτό για να γίνει πρέπει να δημιουργηθούν πιο βατά αυτοκίνητα ως προς την αγορά τους. Η Kia φαίνεται ότι θα καταφέρει με το EV3 Concept που είναι ο προάγγελος του EV2, με την τιμή να είναι κάτω από 30.000€. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως το νέο EV2 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία από το 2026, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP της κορεάτικης εταιρείας.

Το EV3 Concept είναι ένα ηλεκτρικό Crossover μοντέλο, με τις πληροφορίες να θέλουν το πρωτότυπο κομμάτι να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα δούμε στην αγορά αυτοκινήτου. Παράλληλα, οι πόρτες μπροστά θα ανοίγουν όπως αυτές του λεωφορείου, ενώ οι πίσω πόρτες θα ανοίγουν ανάποδα.

Το Kia EV4 Concept είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Sedan μοντέλο, με το οποίο οι Κορεάτες θέλουν να τονίσουν πως τα Sedan μοντέλα δεν έχουν πεθάνει και πως έχουν μέλλον. Το EV4 Concept έχει μεγάλους χώρους τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές, ενώ η πολυτέλεια θα είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του. Είναι αυτονόητο πως θα υπάρχουν ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Παράλληλα, η Kia αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου EV5. Πιο συγκεκριμένα θα έχει τρεις εκδόσεις που θα είναι οι Standard, Long Range και Long Range AWD. Η έκδοση Standard διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 218 ίππους, ενώ η μέγιστη αυτονομία θα φτάνει τα 530 χιλιόμετρα. Η Long Range διαθέτει και αυτή έναν ηλεκτροκινητήρα, με την ίδια ισχύ, αλλά με μεγαλύτερη μπαταρία, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 720 χιλιόμετρα. Τέλος, η έκδοση Long Range AWD έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 313 ίππους και τη μέγιστη αυτονομία να είναι 650 χιλιόμετρα.

Το EV5 αργότερα θα αποκτήσει και GT έκδοση, που όμως δεν ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εκτός από τη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα το EV5 μπορεί να φορτίσει και με ταχυφορτιστή, όπου για να φτάσει από το 30% στο 80% απαιτούνται μόλις 27’. Και τα τέσσερα νέα μοντέλα των Κορεατών υπόσχονται πως δε θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά αυτοκίνητου. Το θέμα είναι κατά πόσο θα τα προτιμήσει το υποψήφιο αγοραστικό κοινό.