Το Ford Fiesta είναι ένα μοντέλο, το οποίο βρίσκεται στην αγορά αυτοκίνητου ανελλιπώς από το 1976. Το αμερικάνικο μοντέλο επι 46 χρόνια θα λέγαμε πως έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, αλλά όπως φαίνεται όλα κάποια στιγμή έχουν ένα τέλος. Βέβαια, ακόμα αυτό είναι φήμες, αλλά γνωρίζουμε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Φυσικά, όλο αυτό είναι λόγω ηλεκτροκίνησης, αφού όπως φαίνεται τα μικρά αυτοκίνητα δεν έχουν κανένα μέλλον. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ένα νέο ηλεκτρικό Crossover, με το Puma να κερδίζει έδαφος με την ολοκλήρωση της παραγωγής του Fiesta. Εκτός της ηλεκτροκίνησης ένα ακόμα θέμα είναι η χαμηλή ζήτηση για τα μικρά μοντέλα, κάτι που δείχνει πως οι εταιρείες θα τα “σκοτώσουν” πριν την ώρα τους.

Οι πληροφορίες θέλουν το εργοστάσιο στην Κολωνία, όπου κατασκευάζεται το αμερικάνικο μοντέλο για την Ευρώπη να αποκτά μετά το τέλους του, χώρο για τη δημιουργία ενός νέου EV οχήματος, το οποίο όμως θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Βέβαια, αυτό δεν κάνει καμία εντύπωση, αφού οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και καιρό.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί και η πορεία του Fiesta ST, το οποίο σίγουρα έδινε το κάτι παραπάνω από τα απλά Fiesta. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα γίνει και με το Focus, αλλά αργότερα, με το τελευταίο Fiesta να είναι προγραμματισμένο να βγει από την παραγωγή μέσα στο 2023.

Για όσους ενδιαφέρονται ακόμα το Fiesta βρίσκεται στο τιμοκατάλογο της Ford και προσφέρεται με τρεις εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έκδοση ST-Line είναι με τον EcoBoost κινητήρα των 1.000 κ.εκ. και τους 125 ίππους, με την τιμή να ορίζεται στα 21.627€. Η ίδια έκδοση με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο κοστολογείται στα 23.618€, ενώ η πιο πλούσια έκδοση ST-Line X ορίστηκε στα 22.931€. Τέλος, η πιο ισχυρή έκδοση ST-3 είναι με τον EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων και τους 200 ίππους, με την τιμή να ορίζεται στα 30.046€. Όσοι το έχετε στο μυαλό σας προλαβαίνετε ακόμα να το αγοράσετε.