Η Subaru εδώ και καιρό έχει σταματήσει το περίφημο Impreza WRX STI. Παρόλα αυτά οι εκδόσεις WRX συνεχίζονται κρατώντας κάπως το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών. Μπορεί να μην έχουν τη δύναμη ενός WXR STI που φτάνει τους 300 ίππους, έχουν όμως την ευκαιρία με τη βελτίωση στις άλλες εκδόσεις WRX να φτάσουν αυτή την ιπποδύναμη ή ακόμα να την ξεπεράσουν.

Η Subaru προσπαθώντας να κρατήσει σε εγρήγορση τους υποψήφιους αγοραστές δημιουργεί μια νέα έκδοση με την ονομασία WRX TR, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στη συγκέντρωση Subiefest που θα γίνει στη Florida των Η.Π.Α. στις 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα, στην αποκάλυψη του αυτοκινήτου θα βρίσκονται οι Travis Pastrana και Bucky Lasek. Δυστυχώς οι Ιάπωνες δεν έχουν αποκαλύψει απολύτως τίποτα πλην της μιας φωτογραφίας με ένα μέρος από τη ζάντα του αυτοκινήτου.

Φυσικά, εκτός από τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, φαίνονται ξεκάθαρα οι κόκκινες δαγκάνες με τα φρένα της Brembo. Ακόμα δε γνωρίζουμε αν κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 271 ίππους ή αν θα είναι βελτιωμένος έχοντας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, αλλά και ούτε με τι κιβώτιο ταχυτήτων θα συνδυάζεται ο κινητήρας. Όπως και να έχει όμως σε 8 ημέρες θα γνωρίζουμε ακριβώς τι θα κρύβεται κάτω από το καπό.

Δυστυχώς για όσους ονειρεύονται την επαναφορά ενός WRX STI θα απογοητευτούν καθώς η Subaru έχει αποκλείσει ένα νέο STI, τουλάχιστον για αυτήν τη γενιά του WRX. Βέβαια, από την άλλη η Prodrive έχει κατασκευάσει ένα WRX με τροποποιήσεις που κάνουν ένα WRX STI. Αυτό όμως είναι άγνωστο αν μπορεί να πείσει τους ιθύνοντες της Subaru για ένα νέο WRX STI με θερμικό κινητήρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει στο μέλλον το ηλεκτρικό STe.