Έρχεται το νέο Lexus TX

Η Lexus αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία του νέου TX. Το νέο μοντέλο ουσιαστικά θα είναι ένα μεγάλο SUV που θα έχει πολλά στοιχεία από το Toyota Grand Highlander. Οι πληροφορίες το θέλουν να έχει τρεις σειρές καθισμάτων κάτι που σημαίνει πως θα είναι 7θέσιο. Από μηχανικής πλευράς θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα το TX θα έχει τις εκδόσεις 350, 500h και 550h. Η βασική έκδοση 300 θα είναι με τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους. Παράλληλα θα υπάρχουν και δύο υβριδικές εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι η 500h, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους. Η δεύτερη 550h που θα είναι και η πιο ισχυρή συνδυάζεται με τον Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 362 ίππους.

Μπορεί να μην υπάρχουν άλλα στοιχεία από το νέο Lexus TX, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα το μεγάλο οικογενειακό SUV αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Μπορεί η τιμολογιακή του πολιτική να μην είναι για όλους, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα οι Ιάπωνες βασίζουν πολλά επάνω του, αφού και μεγάλο είναι και γρήγορο θα είναι και οικονομικό, αλλά πάνω από όλα απόλυτα ασφαλές.