Ο COVID-19 έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στη ζωή μας και ένα από αυτά είναι οι συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες. Έτσι σύντομα θα υπάρχει η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας για όσους θέλουν να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους. Σε αυτή την περίπτωση όποιος μπει σε αυτή τη διαδικασία δε θα χρειάζεται να προσέλθει στην εφορία, αλλά θα κρατάει τις πινακίδες κυκλοφορίας στο σπίτι του.

Ουσιαστικά η νομοθετική ρύθμιση για την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού στις Εφορίες. Για να γίνει αυτό θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπου εκεί θα γίνονται οι διαδικασίες για την ακινησία του οχήματος.

Βέβαια, επειδή στη χώρα μας η πονηριά περισσεύει για να μείνουν όντως οι πινακίδες στο σπίτι μας και όχι επάνω στο αυτοκίνητο για να κυκλοφορούμε χωρίς να έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας έχοντας δηλώσει ακινησία, το πρόστιμο αν πιαστεί κάποιος πιθανολογείται πως θα είναι 10.000€, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το ποσό θα διπλασιάζεται και θα ανεβαίνει στα 20.000€.