Εδώ και καιρό το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, διασταύρωσε τα στοιχεία των κατόχων των ανασφάλιστων αυτοκίνητων. Έτσι από το Σεπτέμβριο θα γίνει ο τελικός έλεγχος με τις κατά τόπους εφορίες και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα ραβασάκια για την πληρωμή των ασφαλίστρων, καθώς και του προστίμου που θα επιβληθεί.

Συγκεκριμένα 600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με τους ελέγχους που έχουν γίνει και θα αναγκαστούν να πληρώσουν και το διοικητικό πρόστιμο στην περίπτωση που δεν έχουν ήδη τακτοποίηση την ασφάλιση του αυτοκίνητου τους. Όταν φτάσει το ειδοποιητήριο στον κάτοχο του ανασφάλιστου οχήματος, μέσα σε 8 ημέρες θα πρέπει να έχει ασφαλίσει το αυτοκίνητο του, καθώς και να πληρώσει το πρόσθετο παράβολο των 250€.

Δυνατότητα διαφυγής δεν θα υπάρχει για κανένα ανασφάλιστο όχημα, αφού σε περίπτωση μη πληρωμής ασφαλίστρων, τα στοιχεία θα αποστέλλονται στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα προχωρούν στην ακινητοποίηση του αυτοκίνητου, την αφαίρεση διπλώματος, την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και φυσικά ακόμη βαρύτερα πρόστιμα.